Bursa'daki 5 ova "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi

Batman, Bayburt, Bursa, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş ve Niğde'deki 25 ova "büyük ova koruma alanı" kapsamına alındı. Bursa'da Güllüce, İznik, Orhaneli, Orhangazi ve Melik ovaları listede yer aldı.

Bursa'daki 5 ova "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi
Bursa'daki 5 ova "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi
GİRİŞ 25.11.2020 10:26 GÜNCELLEME 25.11.2020 10:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bazı ovaların, büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

 

Buna göre, tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği bazı ovalar, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi.

Ovaların sınırları içinde yer alan onaylı planlı alanlar ile kararın yayımı tarihi itibarıyla ilgili mevzuat uyarınca tarım dışı kullanma izni verilmiş alanlar kapsam dışı tutulacak.

 

 

Karar gereği, büyük ova koruma alanı olarak belirlenen ovalar şunlar:

"Batman'da Gercüş Ovası, Bayburt'ta Aydıntepe, Beşpınar, Demirözü ve Yazıbaşı ovaları, Bursa'da Güllüce, İznik, Orhaneli, Orhangazi ve Melik ovaları, Elazığ'da Karakoçan ve Kovancılar ovaları, Kahramanmaraş'ta Altınyayla ve Yeşilova ovaları, Kars'ta Akyaka Demirkent, Merkez Dikme ve Susuz ovaları, Malatya'da Eymir Kızık, Kale ve Yenice ovaları, Muş'ta Bulanık, Liz ve Malazgirt ovaları, Niğde'de Eminlik ve Hacıbeyli ovaları."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Kararı ile Aralık 2016'da konuya ilişkin yayımlanan karardaki "Selim Akçakale Ovası" ibaresi, "Kağızman Akçakale Ovası" şeklinde değiştirilirken, Kahramanmaraş, Narlı, Türkoğlu, Altunhisar-Çukurkuyu, Emen ovalarının sınırlarına ilişkin haritalarda değişiklik yapıldı.

YORUMLAR 4
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle çok önemli bir konu tarım arazileridir. Maalesef şehirlerimiz yapılaşma kolay diye hep tarım arazilerine yapılmış ama tarım arazilerinde zemin binalar için son derece tehlikelidir. Hem gıda yönünden hemde hayati risk taşıdığından tarım arazileri imara kesinlikle kapatılmalı.
    Cevapla
  • Hak 3 yıl önce Şikayet Et
    EGE ve AKDENİZ ovalarına da sahip çıkılmalı
    Cevapla
  • OKTAY ER 3 yıl önce Şikayet Et
    Adana-Mersin tarafında Çukurova'ya da lütfen el atın daha fazla yapılaşma olmadan...binlerce dönümlük bahçeler inşaat için söküldü..beton her zaman bulunur ama meyve sebze tarım yapılacak yer bulunmaz kaybedilince...
    Cevapla
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen esas verimli alanlar kıyı kesimlerde. Acilen yapılaşmaya ebediyen kapatılmalı.
    Cevapla