Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hayati uyarı: Dikkatli hareket etmeliyiz

Türkiye'nin 2. büyük içme suyu projesi olan Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elimizdeki imkanları küçük tedbirlerle destekleyerek, barajlarımız yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmeliyiz" dedi.

GİRİŞ 12.12.2020 15:42 GÜNCELLEME 12.12.2020 15:51
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'nde konuştu.Erdoğan konuşmasında yaşanan kuraklığa dikkat çekerek, "Su hayattır, ülkemiz zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için mevcut imkanlarımızı en iyi şekilde kullanmalıyız. Hep birlikte su kullanımına özen göstermemiz gerekiyor. Hem etkili hem de tasarruflu bir su yönetimine ihtiyacımız var. Elimizdeki imkanları küçük tedbirlerle destekleyerek barajlarımız yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmeliyiz" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ PROJESİ

Türkiye'nin en büyük ikinci projesi olan Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı'nın Gaziantep'in 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacağını aktaran Erdoğan, "Suyun doğal eğilme temini sayesinde tek kuruş enerji masrafı yapılmadan şu ana kadar şehrimize 110 metreküp su sağlandı. Belediyemiz içme suyunda yüzde 20 indirim yaparak bu avantajı vatandaşımıza hemen sağlamıştır. Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım arazisi alanına çeviriyoruz. Tabii Gaziantep'teki tek baraj ve gölet yatırımlarımız bunlardan ibaret değildir. Halen proje ve inşaat aşamasında çok sayıda yatırımımız var" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 29
  • şevket 3 yıl önce Şikayet Et
    su Kahramanmaraştan gidiyor esamesi bile okunmuyor. reklam böyle olur tebrikler gaziantep
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Her bir sıntının altında insan'ın açgözlülüğü var.
    Cevapla
  • Fadime 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen elinden geleni fazlasıyla yapıyorsun Sayın Cumhurbaşkanım Allah razı olsun Bizde duacıyız Rabbim neylerse güzel eyler Hayırlısı olsun
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah be reis Allahım sana uzun ömür versin senin kıymetini nasil anlayacaklar
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Su bitmesin diye alt aydık duş almıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle