Kira düzenlemesiyle ilgili önemli gelişme! Bakan duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs salgını nedeniyle yeni düzenlemelere geçerek yerel yönetimlerin iş yerleri dahil sahip olduğu taşınmazlarıyla ilgili kira ve benzeri düzenlemelerin şartlarına ilişkin genelgeyi valiliklere gönderdiklerini duyurdu.

Kira düzenlemesiyle ilgili önemli gelişme! Bakan duyurdu
Kira düzenlemesiyle ilgili önemli gelişme! Bakan duyurdu
GİRİŞ 15.12.2020 18:10 GÜNCELLEME 15.12.2020 18:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yerel yönetimlerin işyerleri de dahil olmak üzere ekonomik kayba uğrayan iş yerleri ile ilgili olarak kira borçlarında indirim, erteleme ve süre uzatımı hakkından yararlanabileceğine ilişkin genelgenin 81 il valiliğine gönderildiğini bildirdi.

Kurum mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

"81 İL VALİLİĞİMİZE GÖNDERDİK"

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın talimatlarıyla koronavirüs salgını nedeniyle yeni düzenlemelere geçerek yerel yönetimlerimizin iş yerleri dahil sahip olduğu taşınmazlarıyla ilgili kira ve benzeri düzenlemelerin şartlarına ilişkin genelgeyi 81 il valiliğimize gönderdik.

"İRTİFAK HAKKI VE KİRALAMALAR"

Salgının ekonomik hayata etkisinin azaltılması amacıyla yerel yönetimlerimiz, bağlı kuruluşları ve şirketlerinin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarının irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımıyla ilgili düzenlemeyi hayata geçirdik.

"İNDİRİM VE ÖDEME ERTELEMELERİ"

Pandemi nedeniyle faaliyetleri azalan iş yerleri için idaremizce yapılacak değerlendirmeye göre, sözü edilen bedellerde indirime gidilebilecek ya da ödemede erteleme sağlanabilecek.

 

"BU SÜRE İÇİNDE TAHSİL EDİLMEYECEK"

Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerden bu süre içerisinde sözü edilen bedeller tahsil edilmeyecek, sözleşme süreleri uzatılabilecek ve yapılacak değerlendirmeler neticesinde sözleşmeler karşılıklı feshedilebilecek.

"ERTELEME VE SÜRE UZATIMI"

Peşin ödeme yapan ancak iş kaybına veya ekonomik zarara uğrayan iş yerleri de pandemi süresince gerekli indirim, erteleme ve süre uzatımı hakkından yararlanabilecek.

YORUMLAR 10
  • Oda BELASI yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret odalarından KURTARIN 1 liralık faydaları yok ,HACİZLE para alacam diye tebliğ yolluyor esnafa
    Cevapla
  • kemal şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    bu odalar ne hizmet verirde yıllık aidat alır bu merakımı gideremedim bir bilen varsa beni bilgilendirirse menmun olurum
    Cevapla
  • EN Mantıklısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede Yıllardır Devletin Fırsat ve İmkanlarını kullanarak 3-5 Maaş alanlar var ... Madem ki Hepimiz Türkiyenin Asli Vatandaşlarıyız -Türkiye Devletin Her Vatandaşları için Sosyal Aylık Maaş ödemesi gerekiyor . Almanya - Avrupa Örneği ...
    Cevapla
  • EN önemlisi 3 yıl önce Şikayet Et
    ZAM ülkesi Türkiyede Birikmiş Sorunların çözümü konusunda Adım atılmasını bekliyoruz Vergi ve Cezalar silinsin ... Sosyal Devlet demek - Her Vatandaşlarına Aylık Maaş bağlanması Ve ödemesi gerekiyor ... Almanya Örneği gibi ...
    Cevapla
  • Hira 3 yıl önce Şikayet Et
    Verenler ki ne olacak peki normal vatandaş olmak mı suç
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüz.
    Cevapla
  • Millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Calismayip evini kirasini ödeyemenler ne yapsin
    Cevapla
  • sunay bacak 3 yıl önce Şikayet Et
    ya ne fesat mahluksun be
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    toki lerede zam yapmasınlar
    Cevapla
  • Erdal Gul 3 yıl önce Şikayet Et
    kıra yardımı devlete geri ödemeli olsun nasıl ki bir arabada benzin yokken kitmiyorsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle