Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: Sahip çıkmak boynumuzun borcudur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, 'Kendini bilen, tarihini bilen, medeniyetini bilen inançlı, ahlâklı, erdemli gençler yetiştirmeden geleceğimize güvenle bakamayız. Tesisimize bilhassa gençlerimizin dört elle sarılacağından şüphe duymuyorum. Tesisimizin önümüzdeki dönemde Ankara'nın en cazip yerleri arasına gireceğinden eminim"' dedi.

GİRİŞ 12.01.2021 12:26 GÜNCELLEME 12.01.2021 12:48
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi açılış törenine katıldı. "Kendini bilen, tarihini bilen, medeniyetini bilen inançlı, ahlâklı, erdemli gençler yetiştirmeden geleceğimize güvenle bakamayız." diyen Erdoğan, "Son dönemdeki tarihimizi ve kültürümüzü anlatan dizilerin ilgi çekmesinin gerisinde milletimizin geçmişini bilme, tanıma ve yaşatma heyecanı yatıyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Tesisimize bilhassa gençlerimizin dört elle sarılacağından şüphe duymuyorum. Tesisimizin önümüzdeki dönemde Ankara'nın en cazip yerleri arasına gireceğinden eminim" dedi.

Öte yandan, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 dünya rekoruna sahip 'Alparslan' isimli özel bir yay hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu güzel tesisin Ankara'ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tesisimize bilhassa gençlerimizin dört elle sarılacağından şüphe duymuyorum. Tesisimizin önümüzdeki dönemde Ankara'nın en cazip yerleri arasına gireceğinden eminim. At, ok, güreş. Sadece bu üç spor dalı dahi binlerce yıllık Türk tarihini anlatmaya yetecek zenginliğe sahiptir. 

 

Bizde atlar uzak hayalleri, yakın ettiği için kıymetlidir. Elbette at aynı zamanda Peygamber Efendimize miraç yolculuğunda eşlik eden Burak'tır. Tarihte hangi toplum atla tanışmış, kaynaşmışsa hemen arkasından büyüme, genişleme dönemine girmiştir. At medeniyet kurma aracıdır.

KÜLTÜR VE MEDENİYET YOKSUNU KİŞİLER BU TESİSİ DE ELEŞTİRECEK

Geleneksel sporlarımızın tekrar canlanması bizi memnun ediyor. Buna sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Tarih, kültür, medeniyet yoksunu düşmanı kişiler çıktı. Aynı zihniyet bu tesisi de eleştirecektir. Varsın eleştirsinler. Biz işimize bakalım. Kökü olmayanların akıbeti esen her rüzgarın önünde sürüklenip gitmektir. Biz köklerimize sahip çıkarak maziden atiye güçlü bir köprü kurmanın gayreti içindeyiz. Kültürümüzde ok ve yay siyasetten sosyal hayata birçok göndermeye sahip zengin anlamlara sahiptir. Yayın merkezi okun ise uç beyliklerini temsil ettiği bu semboller, devlet idaresinde hakimiyet nişanesi olarak görülüyordu.

BU TESİS KISA SÜREDE KAPSAMLI HALE GELECEKTİR

Osmanlı zamanında Okmeydanı'na abdestsiz ve sarhoş girilemiyordu. Okçuluk müsabakası öncesinde mutlaka besleme çekilir, Peygamber Efendimize salavat gönderilirdi. Kendini bilen, tarihini bilen, medeniyetini bilen inançlı, ahlâklı, erdemli gençler yetiştirmeden geleceğimize güvenle bakamayız. Son dönemdeki tarihimizi ve kültürümüzü anlatan dizilerin ilgi çekmesinin gerisinde milletimizin geçmişini bilme, tanıma ve yaşatma heyecanı yatıyor. Bu proje daha da kapsamlı hâle en kısa sürede gelecektir. Bu güzel tesisten çocuklarımızı ve gençlerimizi faydalanmaya teşvik ediyorum. İdeal bir gençliği yetiştirmek tüm anlattıklarımla buradan geçiyor. Emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum.

YORUMLAR 22
  • AYŞE 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu şiddet oyunlarından çocukları bir şekilde kurtarın şu tel. bilgisayarlar çocukları mahvediyor
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    At binenin, kılınç kuşananın, iş bilenin olsun...
    Cevapla
  • M.i 3 yıl önce Şikayet Et
    TRT dizilerinin bazıları varki aileyi çökerten nikahın kutsallığını hiçe sayan namus ahlâk iffet mahremiyet duygularını sıfırlayan boşanmış yada birbiri ile gizli aşk hatta onun ürünü çocuk elde etmek gibi sahnelerle AB Uyum yasaları uygulamasına ayar çekilip toplum dizayn ediliyor tabi bu dizileri AB Projeleri destekleme Fonları ürünümü bilmem ama maalesef yalan üzerine haram üzerine aile oluşturmak amaçlanıyor
    Cevapla
  • Uğur54 3 yıl önce Şikayet Et
    Gençlik bitik reis. Bizler geçmişi biliyoruz senin yanındayız. Geçmişi gençlere anlatamadınız. Bu ülkeyi eskiden çok iyi bir ülke olarak görüp şimdi berbat bir ülke olduğunu düşünüyorlar maalesef. Millet vekillerin heykel vs .. anlatacağına gençliğe geçmişi anlatsın.
    Cevapla
  • Fener 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullarımızda bu eğitim sistemiyle imanlı ahlaklı genç yetiştirmek bi hayli hayal ve mümkün değil.
    Cevapla
  • traşçılar 3 yıl önce Şikayet Et
    dilin konuşsa neler itiraf eder :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle