Evi olanlar dikkat! Kiraya verilemeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli binalar için kapsamlı bir çalışma başlattı. Hasarlı, yıkılma riski bulunan binalarda ev sahiplerinin kendisinin oturmadığını ancak bunların kiraya verildiği tespit edildi. Bakanlık ilgili binalara sıkıntıların giderilmesi için süre tanıyacak, aksaklıklar giderilmeden binalar kiraya verilemeyecek.

Evi olanlar dikkat! Kiraya verilemeyecek
Evi olanlar dikkat! Kiraya verilemeyecek
GİRİŞ 23.01.2021 11:17 GÜNCELLEME 25.01.2021 16:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dönemde arka arkaya yaşanan depremler bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Bazı hasarlı, yıkılma riski bulunan binalarda ev sahiplerinin kendisinin oturmadığını ancak bunların kiraya verildiği tespit edildi. Özellikle Elazığ ve ardından yaşanan İzmir deprem felaketleri sonrası yapılan incelemelerde sorunlu binalarda ev sahibi olanların taşınıp başkalarına kiraya verdikleri belirlendi.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bunun üzerine ev sahiplerinin kendi can güvenliği için taşındığı binalardaki evlerini başkalarını kiralayıp onların hayatını riske atmasını önleyecek bir çalışma başlattı.

OTURUM ENGELİ GETİRİLECEK

Başlatılan çalışma kapsamında Türkiye'deki tüm yapıların verileri toplanıyor. Bu veriler belli aralıklar ile toplanarak bilgiler kontrol edilecek. Bu kontroller sırasında sıkıntılı olan yerlerdeki evler kiraya verilmiş ise tespit edilebilecek. Bina ile ilgili aksaklıkların giderilmesi için süre verilecek. Bu aksaklıklar giderilmeden kiraya verilmiş ise oturum engeli getirilecek.

RİSKLİ BİNALAR İLE İLGİLİ TÜM ETİKETLEMELER YAPILACAK

Yapı Denetim Sistemi'nde olduğu gibi elektronik olarak ve periyodik bir denetleme süreci planlanıyor. Ayrıca kiracıların Bina Kimlik Sistemi (BKS) üzerinden de binalar ile ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanacak. BKS kapsamında riskli binalar ile ilgili tüm etiketlemeler yapılacak. Bir kişi kiralayacağı evi kolayca sorgulayıp riskli olup almadığını görebilecek. Böylece bir deprem anında yıkılma tehlikesi olan yerlerden uzak durabilecek. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 16
  • Muazzez 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru kararda fakir yeni evde nasil otursun ben bir asgariyle geciniyom ne olacak ne her şey zam
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    En guzeli İstanbul'daki iş yerlerini Anadolu'ya taşımak o zman oralar boşalır evlerde dönüşmeye başlar deprem olacak önlem ne kiraya verme güzel çözüm
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    nerde adam oturmuyor başkası otursun deyi kiraya veriyor ölürse o ölsün demek bunu bile bile vereni tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmekten yargılanmalı.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet kurulalı bu var şimdi mi bu garabeti tespit ettiler de önlem alacaklar.
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru diyorsun. Her kurum milleti böyle kandırıyor. Adama sorarlar imar barışını niye çürük binalara verdin. Bina 100milyar imar barışı parası ödedi kiraya veremiyecek.Müşterilere dedim imar barışına para vermeyin yarın devlet yık diyecek Acarkenti kurtardılar ama.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün binaları kontrol etmeleri gerekli ki bazıları ne yazık ki akraba baskısı yüzünden kendi evini ihbar edemiyor ancak bu denetim belediyelerin dışında olmalı ki o zaman başarılı olsun. Umarım hayırlı bir sonuca ulaşır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle