Salgın tarım arazilerinde izinsiz yapılaşma tehdidini artırdı

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" dedi.

Salgın tarım arazilerinde izinsiz yapılaşma tehdidini artırdı
Salgın tarım arazilerinde izinsiz yapılaşma tehdidini artırdı
GİRİŞ 08.02.2021 10:34 GÜNCELLEME 12.02.2021 16:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirler başta olmak üzere birçok bölgede tarım arazilerinin 'mesken' yapılması amacıyla satışa sunulduğunu aktaran Ali Yüksel, "Emlak sitelerinin en fazla ilgi çeken bu ilanları; 'konteyner koymaya uygun', 'yazlık yapmaya uygun' şeklinde başlıklarla yayınlamakta. Hâlbuki tarım arazilerinde sadece tarım yapılabileceği, bölünme şartlarının zor olduğu, bölünen arazilerde ise villa yapılamayacağı yasal bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Son bir yılda yasaya aykırı olmasına rağmen 200-300 bin aralığında arazinin bu amaçlarla el değiştirdiğini düşündüklerini söyleyen Ali Yüksel şöyle devam etti: Salgın ve deprem gibi nedenlerle tarlalarda izinsiz ve çarpık yapılaşma arttı. Tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına aracılık edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, 100 günden 1.000 güne kadar adli para cezası veriliyor. Türkiye, tarımsal gecekondu sorunuyla baş başa kalmaması için harekete geçmeli.

YORUMLAR 2
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    covid ev hapsinin yan etkileri. (Çözüm önerisi: Katlı otoparklarda dikey tarım, topraksız tarım, çatı ve teras tarımı, yeraltı otoparkları mecburiyeti). Kaldı ki şikayete hacet yok böyle statülü bir sürü yere yapı kayıt belgesi verildi.
    Cevapla
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten mi? kanal istanbul için yok edilen tarım arazileri ne olacak ?
    Cevapla