Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'e müjde!

İzmir Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir Ankara yüksek hızlı tren hattının yapımı devam ediyor. Halkapınar Otagar metro hattının yakında ihalesine çıkıyoruz. Şehrimize yakışan bir hizmet projesi olduğunu düşündüğüm İzmir Körfez Geçişi projemizin etütleri bitti. İmar planı çalışmaları ise sürüyor" dedi.

GİRİŞ 22.02.2021 17:44 GÜNCELLEME 22.02.2021 17:44
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Bayraklı'daki 'Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremden 10 ay sonra 2021'in Ağustos ayı itibarıyla konutların teslimine başlıyoruz. Etaplar halinde 5 bin konutu teslim edeceğiz. Bayraklı'daki rezerv alanda inşa edeceğimiz konutları, İzmir'in ihtiyaç duyduğu stok dönüşüm konutu olarak da kullanacağız" diye konuştu. Cumhur Başkanı Erdoğan, "İzmir Ankara yüksek hızlı tren hattının yapımı devam ediyor. Halkapınar Otagar metro hattının yakında ihalesine çıkıyoruz. Şehrimize yakışan bir hizmet projesi olduğunu düşündüğüm İzmir Körfez Geçişi projemizin etütleri bitti. İmar planı çalışmaları ise sürüyor" ifadelerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Kısa sürede teslim etmeyi hedeflediğimiz deprem konutlarının milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Afetleri engellemeyiz ama yıkıcı etkisini azaltabiliriz. 5 bin deprem konutumuzu da işte bu anlayışla hızla hayata geçiriyoruz. 7 ayrı alanda hemen inşaatlara başladık. Bugün ilk etapta yerinde yapılacak 1444 kont ve 208 konut ile rezerv alanında yapılacak 309 konutun temelini atıyoruz. Bayraklı’da inşa edeceğimiz konutları İzmir’in ihtiyaç duyduğu stok dönüşüm konutları olarak da kullanacağız. Karaburun ilçesinde depremden etkilenen köylerde köy evleri yapacağız.

84 MİLYONUN KUÇAKLAŞTIĞI YER BURASIDIR

Depremden 91 saat sonra sağ olarak ulaşılan Ayda bebeğimizin sevinciyle 84 milyon olarak kucaklaştığımız yer burasıdır. Bu alanı hem depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatıralarını yaşatacak hem de deprem bilincinin hafızalarda kalmasını sağlayacak bir alan olarak düzenleyeceğiz. Rıza Bey apartmanı sakinlerinden burada ev sahibi olmak isteyenlere de aynı bölgede evlerini yapıp teslim edeceğiz.

18 BİNE YAKIN BİNANIN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Son 8 yıldır İzmir’de riskili yapı olarak tespit edilen 20 bine yakın binadan 18 bine yakınının yıkımını gerçekleştirdik. Yerinde gerçekleşen deprem dönüşümü 75 bin metrekarelik alanda yürütülüyor. Yatırım değeri 800 milyon lira. Depremin ardından sadece yaraları sarmakla kalmayıp kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırdık. Çiğli ve Bergama’da TOKİ eliyle hayata geçireceğimiz millet bahçeleri aynı zamanda toplanma alanları olacak.

HIZLI TREN HATTININ YAPIMI DEVAM EDİYOR

İzmir Ankara yüksek hızlı tren hattının yapımı devam ediyor. Halkapınar Otagar metro hattının yakında ihalesine çıkıyoruz. Şehrimize yakışan bir hizmet projesi olduğunu düşündüğüm İzmir Körfez Geçişi projemizin etütleri bitti. İmar planı çalışmaları ise sürüyor. Adnan menderes Havalimanı’nı baştan sona yeniledik ve şu anda hizmetinizde.

ÇİFTÇİYE 5,5 MİLYAR LİRA DESTEK SAĞLANDI

İzmirli çiftçilerimize son 18 yılda 5,5 milyar lira tutarında destek sağladık. İzmir’deki 26 ilçemize doğal gaz getirdik. İnşallah kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızla tamamlayacağız. Ülkemizin karşı karşıya olduğu afet gerçeğinden hareketle 2012’den itibaren kentsel dönüşüm seferliği başlattık. Ekranda zaten şu anda animasyon olarak apartmanları görüyorsunuz. İnşallah bu güzellikte apartmanlarla Bayraklı’nın yeni hali bu şekilde olacak. Türkiye genelinde 1 milyon konutun yapımını gerçekleştirdik. İzmir'in tarihine, potansiyeline uygun çok daha büyük projelerle tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz.

İNŞAAT YAPIMINDA KDV ORANINI YÜZDE 18'DEN YÜZDE 1'E İNDİRDİK

Son olarak mevcut yapılarının bir buçuk katına kadar yapacakların inşaat taahhüt işlerinde KDV oranını yüzde 18’den yüzde 1’e indirdik. Ayrıca yapılarını kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek vatandaşlarımızın kredi tutarını arttırdık. İmkanı olan vatandaşlarıma afet riski altında olan binalarını hızla güçlendirmelerini veya gerekiyorsa yenilemeleri çağrısında bulunuyorum. Üzmeyeyim kırmayayım ama şahsen ben güçlendirmekten değil yenilemekten yanayım ve ben tüm vatandaşlarıma güçlendirin değil gelin yenileyin derim. Bugüne kadar edindiğim tecrübeler bana bunu gösteriyor. Hiçbir hesap afet karşısında edindiğimiz yıkımlardan acılardan daha değerli daha üstün olamaz. İnşallah her bir vatandaşımızın bu dönüşümü hızla tamamlayacağına inanıyorum.

KARABAĞ MESAJI

Şu Karabağlar’ı İzmir’de biz ne zaman acaba farklı bir hale getireceğiz. Karabağlar’ı nasıl modern bir şehir haline getireceğiz bunun özlemi ve hasreti içerisindeyim. O bölge bu haliyle bu şehre hiç yakışmıyor.

YORUMLAR 95
  • ,,,,,,,,,,,, 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir sağ görüşlü bir ilimizdir ; ki Yanlış hatırlamıyorsam Burhan Özfatura gibi değerli bir insan iki dönem bb yaptı , güzel de yaptı,İzmir'in en az yarısı sağ belediyeye oy verecektir-verir diye düşünüyorum,,,Israrla vermeyenler zaten gvur,,,
    Cevapla
  • efe 3 yıl önce Şikayet Et
    izmirde chp heykelden aday yapsa o kazanır.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmirliyim. Bornovadayım. Kesinlikle izmire kuruş yatırım hizmet yapmayın. Yaranamazsınız. Hem o hizmeti kullanır hem oy vermez hem de Ak partiye Başkanımıza küfretmeye devam ederler.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet beye cevap devlet vergilerden bütün belediyelere verdigi gibi izmir belediyesinede para veriyor izmir belediyesi yemege içmeye parayı harcayıpta devletten izmire iş yapmasını bekleyemez 20 yıldır chpde izmir resmen köy haline geldi chpnin büyük başarısıdır izmir
    Cevapla
  • han64 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet bey, madem senin benim vergilerimle yapılıyor 90 yıldır niye yapmadılar. heykelden başka ne yaptılar bi söylesene boş konuşma yapılana saygı duy
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    ahmet e cevap... dediklerin çok doğru ama eksik... sana hizmeti veren devlet ise o devlete de ALÇAKLIK ETMEYECEKSİN... AlÇAKLARA PRİM VERMEYECEKSİN...
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bir hizmetten faydalanıp, o hizmeti getirene oy vermek zorunda değil. O hizmet giderini siyasiler ceplerinden vermiyor. Senin benim vergilerimle ödeniyor yani ak süt gibi helal. Bu arada küfür ve hakarete de karşıyım.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmire yollarını altın ile kaplasanız yine AKP ye oy vermezler! Dünyanın en iyi alt yapısını yapın , en iyi yatırımını yapın İzmire yine de AKP ye oy vermezler!!
    Cevapla
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'de herif yokki uğraşıp durmayın gene bir husran yaşarsınız demedi demeyin, doktor dedi onları kendi haline bırakın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle