Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli açılıyor

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesini Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlayan 2 bin 71 metrelik Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle bugün hizmete girecek.

Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli açılıyor
Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli açılıyor
GİRİŞ 27.02.2021 09:56 GÜNCELLEME 27.02.2021 12:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından edinilen bilgiye göre, projeyle Kızılcahamam ile Çerkeş arasında yüksek rakım ve eğimden kaynaklı kış şartlarının etkisi en aza indirilerek, ulaşım standardı artırılmış ve güvenli trafik akışı sağlanmış oldu.

 

Türkiye'de üçüncü! Vali talimatı verdi

6 kilometrelik mevcut güzergahın uzunluğu tünelle 3,6 kilometreye düşürülerek yol 2,4 kilometre kısaltıldı.

Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli bugün hizmete girecek

Proje sayesinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların bu güzergahı tercih etmesiyle Kızılcahamam ve Çerkeş ilçelerinin ekonomi, kültür ve turizm açısından gelişimine de katkı sağlanacak.

Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli'nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ise yerinden katılması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • kel Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçi çekirdek çitleyen EŞŞEK heykeli kadar
    Cevapla
  • hursit dilaver 3 yıl önce Şikayet Et
    AKP bu AÇILIŞLARI YAPIYOR AMA ANLATAMIYOR. yok işte.bu kabiliyet yok. kendini satma sanatı yok. neler yapıldı 20 yılda be.. tvlerde bile 1 kere haber oluyor,unutuluyor. adam bir metromsu bir şey yapacak istanbulu donattı,tvlerde haritalarla yayınladı.. GALİBA BU KADAR BORÇ, İST. DUYUNU UMUMİYESİ İLE ÖDENECEK..ben müjdesini vereyim de..
    Cevapla
  • hursit dilaver 3 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun tabi. ben kastamonuluyum o yollara yıllarımı verdim ılgaz rampaları falan..tabi menderes elektrik santralları yapıp ışık verirken,bunlar bu elektriği topraga verecekler diye saldırıyorlardı. bu millet ZEYTİNİ 1950DEN SONRA GÖRDÜ. GISLAVED LASTİĞİ,GİYİP ÇARIĞINI ÇIKARDI.. KIZILAYA SOKULDU ADAM YERİNE KONULDU. ama bakın hala hiiiç değişme yok. milleti hala göbek kaşıyan,cahil,baldırı çıplak olarak görüyorlar.. en büyük kinleri de ABDnin gazına gelip 46da seçim yapmak.50den sonra da artık 70 yıl iktidar hayali.. siz olsanız ne ederdiniz..
    Cevapla
  • Ayarcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hizmetleri görmeyen lere yazıklar olsun...
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. Darısı alacabel tüneline
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle