Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Başkan Erdoğan konuşmasında, "İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul'a başlıyoruz ve yapacağız" ifadelerini de kullandı. Hatta bu yaz temelin atılacağı müjdesini verdi. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? Proje tamamlandığında kazanımları ne olacak? Detayları A Haber muhabiri Çağdaş Evren Şenlik aktardı. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve şehir yönetim uzmanı Prof. Dr. Recep Bozdoğan, canlı yayında yanıtladı..

"ASRIN PROJESİ"

Hani bir söz vardır ya asrın projesi diye Kanal İstanbul gerçekten asrın projesi.

"TÜRKİYE'Yİ 2053 VİZYONUNA TAŞIYACAK"

Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli ifade ediyorlar. Fethin 600'üncü yıl dönümü yani 2053 vizyonu. İşte İstanbul'u ve Türkiye'yi 2053 vizyonuna taşıyacak olan proje de Kanal İstanbul projesi.

Proje sadece uluslararası transit geçiş yapan gemilerin kullanacağı bir güzergah değil. Aynı zaman Türkiye için çok büyük ve çok önemli bir entegre ekonomik gelişim kalkınma projesi.

"TEK KAYGISI TÜRKİYE"

Artı İstanbul'u beklenen depreme hazırlayacak da en büyük projelerden biri. Dolayısıyla Kanal İstanbul'a bu gözle bakmak lazım. Tek kaygısı Türkiye olan tek kaygısı İstanbul olan bir proje.

"BU AMİRALLERİN SESİNİ DOĞU AKDENİZ'DE DUYMADIM"

Proje aslında geçmişte yeterince tartışıldı. Bugün tekrar Kanal İstanbul üzerinden bir takım anlamsız mesajlar vermenin hiçbir mantığı yok. Doğu Akdeniz'de Mavi Vatan'da bu amirallerin sesini duymadım. Türkiye orada varlık yokluk mücadelesi verirken. Muhtemelen bir yerlerden aldıkları talimatla hareket ediyorlar ve Kanal İstanbul'a karşı çıkıyorlar.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Yerli ve Milli 09.04.2021 17:52
    Kanal İstanbulun çevresine kesinlikle yeni bir şehir kurulmalı. Sabır Meşhurun Kanal İstanbul videosunu izleyin neden olduğunu anlayacaksınız.
  • right 09.04.2021 00:42
    sonuna kadar dinledim. sırf katkısının ne olduğunu öğreneyim de karşı çıkanlara bir söz söyleyeyim diye. ama sadece "çok önemli bir proje istanbulu uçuracak" iyi de kardeşim nasıl? ne yapacak da uçuracak? bize bunu anlatın. bundan dolayı ülkeye nasıl? ne şekilde para girecek? biz bunu bekliyoruz ama bir allahın kulu geçip de bunu anlatmıyor. havaalanına, 3. köprüye, marmaray ve diğer tüp geçide gönülden destek verdik. gurur duyduk. bunların önemini biliyoruz ama kanalın getirisine dair kimse bir şey söylemiyor.
  • EFE 09.04.2021 00:35
    Bravo hocam,
  • deli 09.04.2021 00:23
    ne idugu monser dereken,,,tasma takilmis amiral derken bosuna mi diyoruz....BIR SONRAKI DARBE DE HALK BUNLARI HEDEF TAHTASINA KOYACAK....akillarini baslarina almaz ise biz aldiracagiz...BU KADAR SEREF VE ONUR LU VATANPERVERSE BUNALR KURDAN KAYNAKLANAN HALKIN SIRTINA YUKLENEN BORCU ODESIN BU SATILIK VE KIRALIKLAR::
  • yorum 09.04.2021 00:02
    https://www.youtube.com/watch?v=AoLyfrVo1NM
Daha fazla yorum görüntüle