Bülent Turan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü için çarpıcı öneri!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 915 Çanakkale Köprüsü'nün uzunluğunun Eyfel Kulesi'nden yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Kulelerdeki asansörü açalım turizme; çatlasın 300 metrelik Eyfel" dedi.

Bülent Turan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü için çarpıcı öneri!
Bülent Turan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü için çarpıcı öneri!
GİRİŞ 29.05.2021 14:14 GÜNCELLEME 29.05.2021 14:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Çamlıca Kulesi'nin açılışına yönelik bir paylaşım yaptı. Fethin yıl dönümünde Çamlıca Kulesi'nin halkın hizmetine sunulacağını aktaran Altun'un gönderisi, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından alıntılandı. Altun'un gönderisini alıntılayan Turan, Çanakkale'de yükselen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Çamlıca Kulesi'nden yüksek olduğunu esprili bir dille aktardı.

365 metrelik Çamlıca Kulesi'nden antenleri çıkarınca 220 metre kaldığını belirten Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kırmızı kulelerinin 318 metre olduğunu söyledi.

Köprünün turizme açılması teklifinde bulunan Turan, "Kulelerdeki asansörü açalım turizme; çatlasın 300 metrelik Eyfel..." dedi.

ÇANAKKALE'DEN GÜZEL İSTANBUL'A SELAM

Turan açıklamalarına, "Türkiye'nin dört bir yanından yükselen tüm eserler ortak gururumuz. Çanakkale'den güzel İstanbul'a selam." sözleriyle devam etti.

18 Mart 2017’de yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü, 2023 metre ana açıklığı iledünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü” unvanına sahip. 318 metrelik kuleleri ile de “dünyanın en yüksek asma köprüsü” olacak olan kule, köprüsüyle birlikte Asya ve Avrupa deniz üstünden dördüncü, toplamda ise yedinci kez birleştirilmiş olacak.

Feribotla yaklaşık 30 dakikada geçilen Çanakkale Boğazı’nda, bekleme süreleri ile yaklaşık 1 saat süren seyahat süresi, köprü açıldığında 4 dakikaya inecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 15
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kedi yolu nu güvenlik tedbirleri alındıktan sonra yaya olarak açmak ve uygun bir ücret ile yapmak köprüyü bile bedavaya getirebilir köprü açılsa dahi yaya geçişi devam etmeli muazzam olur iyi fikir
    Cevapla
  • Velhasıl-ı Kelam 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz gerçekçi olmak lazım. Turizm açısından eyfel ile boy ölçüşemez ama bizim köprümüz eyfelden evladır.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz olsun herkes geçsin.Fiyatla asgari ücrete göre yapılsın.
    Cevapla
  • Hamit 2 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale ye Eyfele benzeyen turistik değerden çok şehitler anıtı daha çok yakışır.
    Cevapla
  • Ametoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Hamit yukaridaki yazidan anladigin bumu ?
    Cevapla
  • Cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıyas başka benzetme başka birşey kimse Eyfel e benziyor diye iddia etmiyor
    Cevapla
  • Mutlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Taksim camii süper. İnşallah orada namaz kilariz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle