Erdoğan talimat vermişti, Bakanlık Burhaniye'de kentsel dönüşüm için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Burhaniye Mahallesi için kentsel dönüşüm sözü vermişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 bin yeni konut için harekete geçti.

GİRİŞ 18.06.2021 12:59 GÜNCELLEME 18.06.2021 14:52
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Üsküdar Burhaniye Mahallesi için kentsel dönüşüm talimatı vermişti. Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Kirazlıtepe'de ne verildiyse aynı sözü burada ben veriyorum. Eğer bu şekilde yapmazlarsa belediye önüne giderek oturma eylemi yapın. Ben de yanınıza geleceğim" demişti. 

Mahalleli, bu açıklamadan sonra sevinç yaşamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmişti. 

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Erdoğan'ın talimatından sonra harekete geçti. Bakan Murat Kurum'un katılımıyla, "Üsküdar'da Büyük Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi" kentsel dönüşüm programı düzenlendi. 

Projenin başlatılması için yapılan kentsel dönüşüm yıkım çalışmalarına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti millet vekili Vedat Demiröz, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve çok sayıda protokol katıldı.



Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şunları söyledi:

"İşte şimdi de yeni bir şehircilik yatırımını, yepyeni vizyoner bir projeyi, Kirazlıtepe ve Ferah mahallerinin yanında Mehmet Akif ve Küplüce mahallerimizi de katarak yeni 5.000 konutluk tarihi bir dönüşümü, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlatıyoruz. İnşallah Çamlıca Camii ve çevresinde yürüttüğümüz tüm projelerle toplamda 7.000 konut ve iş yeri kazandıracağız. Üsküdar’ın “Büyük Dönüşümü" hayırlı uğurlu olsun.

Üsküdar’ımız İstanbul’un, İstanbul da bu ülkenin gözbebeğidir, göz nurudur. Biz bu şehre hizmet etmeyi, ihya etmeyi; sadece ülkemize değil, tüm dünyaya, tüm insanlığa yapılan bir hizmet olarak görüyoruz.

İstanbul’umuza son 20 yılda tam 100 milyar lira tutarında çevre ve şehircilik yatırımı yaptık. Şu anda sahada 20 milyarlık yatırımımızı da millete hizmet aşkıyla gece gündüz demeden yürütüyoruz." 

Kentsel dönüşümün gerçekleşeceği Burhaniye Mahallesi:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadıköy Dumlupınar Mahallesinede el atın yada imar artışı verin binaların yüzde 90 i çürük..
    Cevapla
  • irfan mert 2 yıl önce Şikayet Et
    sayin cumhurbaskanimiz birde avcilara el atsaniz.
    Cevapla
  • Maçkalı 2 yıl önce Şikayet Et
    SULTANBEYLİ unutulmasın en düşük imar kimse haklı olarak yanaşmaz boğaz ön görünüm yok bişey yok imar yok başkanım burayada bir el at
    Cevapla
  • veli 2 yıl önce Şikayet Et
    imar planında yüksek kat verilirse şehirler temizlenir yoksa vatandaş üzerinde para vermek zorunda müthaitler yanaşmıyor demir çimento %200 artmış diyorlar hükümet buna çözüm bulmalı
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    emekli dar gelirli bugünkü kentsel dönüşüm ile kiracı durumuna düşecek müthaitler büyük paralar istiyor ankarada fiyasko
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle