Gebze’de dev arazi satıldı… Depo olarak kullanılacak

Reyşas Gayrimenkul, Gebze’de yatırım yaptı. 34 bin 477 metrekarelik arsa 82.2 milyon liraya satın alındı. Arsaya piyasadaki ciddi miktarda lojistik depo ihtiyacının karşılanması için devasa bir depo yapılması planlanıyor.

Gebze’de dev arazi satıldı… Depo olarak kullanılacak
Gebze’de dev arazi satıldı… Depo olarak kullanılacak
GİRİŞ 06.08.2021 12:15 GÜNCELLEME 06.08.2021 12:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin önemli lojistik merkezlerden biri olması nedeniyle yatırımlara ara verilmeden devam ediliyor. Özellikle ticaretin hızlı gerçekleştiği, limanlara ve otoyollara yakınlığıyla bilinen Gebze bölgesinde birçok depo alanı bulunuyor.

PARAYI PEŞİN ÖDEDİLER

Borsa İstanbul’da işlem gören Reysaş Gayrimenkul de bu alanda yatırımlarını sürdürüyor. Reysaş, Gebze’de 34 bin 477 metrekarelik arsa satın aldı. 70 milyon lira değerlemesi olan arsayı 69.6 milyon liraya satın alan şirket, KDV dahil toplamda 82.2 milyon lira ödeyerek bünyesine kattı.

CİDDİ MİKTARDA İHTİYAÇ VAR

Dev arazi üzerine 55 bin metrekarelik depolama alanı inşa edecek olan Reysaş Gayrimenkul KAP'a ciddi miktarda lojistik depo ihtiyacının olduğunu duyurdu.

ARSA NİTELİK AÇISINDAN ÖNEMLİ KONUMDA

Satın alınan arsa organize sanayi bölgelerinin çok yakınında ve ulaşım açısından da TEM ve D100 karayollarına bağlantısı bulunuyor. Osmangazi Köprüsü’ne de yakın olan arsanın körfezdeki limanlara da yakın olması avantaj oluşturuyor.

2 MİLYAR LİRA ÖZSERMAYE VAR

Reysaş GYO’nun bilançosuna bakıldığında 246 milyon lira sermayesi bulunurken 2 milyar lira özsermayesi bulunuyor. Şirketin yüzde 37.96’sı halka açık durumdayken son dönem zararı ise 16.2 milyon lira oldu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz reysaşa iş yapıyoruz paramızı alamıyoruz.Adamaların 2 milyar öz sermayesi var ikiyüz milyarı ödemekten acizler.bu nasıl şirket?
    Cevapla
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    İşverenin her zaman dediği bir laf vardır /kazanamiyoruz /
    Cevapla