Destek ve vergi indirimi gündemde: Kiralık ev üretilecek

Özellikle büyükşehirlerde artan fiyatlara çözüm olarak “sadece kiralama amacıyla” konut üretilecek. Burada faaliyet gösterecek inşaat şirketlerine bazı destekler verilecek. Kira gelirlerinden alınan vergilerde de indirime gidilecek.

Destek ve vergi indirimi gündemde: Kiralık ev üretilecek
Destek ve vergi indirimi gündemde: Kiralık ev üretilecek
GİRİŞ 14.09.2021 08:06 GÜNCELLEME 14.09.2021 08:06
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı zirve yaptı. Kapanan özel yurtlar ve kısıtlı devlet yurt kapasitesi sebebiyle alternatif çözümler aranıyor. Hem yüksek kira bedelleri hem kiralık konut bulma sıkıntısı AK Parti’nin de gündemine geldi. AK Parti milletvekillerine, seçim bölgelerinden, son dönemde en fazla kira artışları ile ilgili şikâyetler gelmeye başladı. Bunun üzerine milletvekilleri, ilgili bakanlıklarla kira artışlarına çözüm bulunması konusunda görüşmeler yaptı. Edinilen bilgilere göre, inşaat şirketlerinin kiralama amacıyla yapacakları konut ve işyerlerine yönelik bazı desteklerin verilmesi ve kira gelirlerinden alınan vergilerde indirime gidilmesi gibi formüller tartışılıyor. AK Parti kurmayları, destek ve vergi indirimlerinin gündeme gelmesi durumunda; kiralama amaçlı üretilecek konut sayısının artacağını, bu durumun kira artışlarını da önleyeceğini dile getiriyor. Maliye Bakanlığı’nın da milletvekillerinin önerileri doğrultusunda vergi indirimi, kira amaçlı konut ve işyeri üretilmesine destek verilmesi gibi konularda bir çalışma başlattığı belirtiliyor. Öte yandan AK Parti yönetimi, bir süredir çalışmaları devam eden ve herhangi bir olağanüstü durum nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin kiradan muaf olmalarını düzenleyen taslağı da yeni dönemde Meclis gündemine getirecek.

BOŞ OFİSLER YURT OLSUN

Konuyla ilgili konuşan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan da “Pandemide evden çalışmayla birlikte talebin azaldığı ofis blokları, ilgili yeterlilikleri sağlamaları durumunda yükseköğrenim öğrenci yurdu veya öğrenci pansiyonu olarak hizmet verebilirler. Bu sayede talep bir miktar karşılanabilir. Bu konuda adımlar atılmalı. Öte yandan Kira fiyatlarında tansiyonun azalması için yeni inşaat arzı şart. Lakin arzlar piyasaya çıkana kadar fiyatlarda artışlar devam ediyor. Müteahhitler için de bazı teşvikler ve mevzuat kolaylıkları sağlanabilirse arz daha hızlı artabilir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 93
  • Ayşe hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken bu ev sahipleri kadikoyde evlere yüzde elli zam yaptı birde evler 40 yıllık insaf yok mu bunlarda
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Çimento fiyatları arttı diye daha yeni mütahitler eylem yapmadımı? Ev fiyatı artarsa kirada artar doğal olarak. Adam 500 bine aldığı evi 1000 TL ye kiraya vermez
    Cevapla
  • Komplo Gerçekleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Sevinin sevinin !.. Yakında herkes kendi evinde kiracı olacak. Bu duyduğunuz onun ayak sesleri. Hükumetlerle anlaşan küreselciler, devletleri, ülkeleri ve insanları yavaş yavaş uyandırmadan avucunun içine alıyor.
    Cevapla
  • akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    konutlar ucuz değilki, yapılsada zengiler birilerini ayarlayıp onlarcasını alıyor. kimsenin ruhu duymuyor.
    Cevapla
  • Vergi İndirimi? 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesele aç gözlülerin aç gözünü VERGİ İNDİRİMİ yapıp doyurmak için boşa uğraşmak mı, yoksa az olan konutu çok bol edip fiyatları mecburen düşürmek mi_ İmar hakkını en az 3 kat artırıp mevcut eskimiş deprem riski taşıyan konut stoğunu modernize etmek mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle