Bağcılar'a sinemalı park geliyor

Bağcılar Belediyesi kuruluşunun 20'inci yılı dolayısıyla 33 bin metrekare alan üzerine Kent Parkı'nı inşa ediyor. Çok fonksiyonlu olarak planlanan parkta açık sinema da olacak.

Bağcılar'a sinemalı park geliyor
Bağcılar'a sinemalı park geliyor
GİRİŞ 31.10.2012 10:06 GÜNCELLEME 31.10.2012 10:06

Bağcılar Belediyesi, kuruluşunun 20'inci yılında devasa bir yatırıma hazırlanıyor. Her geçen gün meyve bahçelerinin sayısının arttığı Bağcılar'da şimdi de 33 bin metrekarelik bir alan üzerine Kent Parkı kuruluyor. Fevziçakmak Mahallesi'nde planlanan park, tamamlandığında Bağcılar'daki en büyük yeşil alanlardan biri olacak.

AÇIK SİNEMA OLACAK

Çok yönlü olarak planlanan parkta, araziye uyumlu olarak 3 kademeye oturtulmuş ve toplam kullanım alanı bin 110 metrekare olan bir kafeterya bulunuyor. Su oyunlarının da olacağı parkta ayrıca bir de açık sinema yer alacak. Yer altı otoparkının da olacağı parkta Bağcılarlılar, piknik yapabilecek. Yürüyüş yolları ve spor aletlerinin planlandığı parkta, isteyen vatandaşlar spor yapabilecek.

Nostalji Bahçeleri ve parklarla, Bağcılar'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam ettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bakırköy'den ayrılarak ilçe olduğumuz 1992'de sadece 11 parkımız bulunuyordu. Bugün ise park sayımız 200'e yaklaştı. Hedefimiz, ilçemizi parklar ve meyve bahçeleriyle donatmak ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak” dedi.

Kent Parkı'nı en kısa sürede tamamlamak ve Bağcılarlıların hizmetine sunmak istediklerini ifade eden Çağırıcı, Kent Parkı'nın tasarımı ile de önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını söyledi.