Ağaoğlu'nun reklam filmi durdurulacak mı?

Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, ''Maslak 1453'' adıyla yapılan konut projesiyle ilgili yayınlanan reklamların durdurulması ve idari para cezası uygulanması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'na başvurduklarını bildirdi.

Ağaoğlu'nun reklam filmi durdurulacak mı?
Ağaoğlu'nun reklam filmi durdurulacak mı?
GİRİŞ 03.11.2012 15:51 GÜNCELLEME 04.11.2012 09:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Engin, yaptığı yazılı açıklamada, reklamda, kamuya ait orman alanının projeye ait olduğu izlenimi verilerek tüketicilerin yanıltıldığını ve aldatıldığını savunarak, başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı yetkilileri olmak üzere ilgili tüm kamu otoritelerini gereğini yapmaları için göreve çağırdıklarını belirtti.

Konut projesine ilişkin tanıtıcı reklam filminde, projenin orman alanı içerisinde ya da hemen kenarında olduğu ve orman alanının bu projeden konut alanların/alacakların kullanımına tahsis edildiği izlenimi verilerek, tüketicilerin yanıltıldığını ve aldatıldığını savunan Engin, uygulamaya ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, İstanbul Fatih Ormanı'nın bir konut projesine tahsis edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığının belirtildiğini vurguladı.

Kamu otoritesinin tepkisine karşın, yasaya ve hukuka aykırı reklamla tüketicilerin yanıltılmaya ve aldatılmaya devam edildiğini savunan Engin, ''Kamu otoritesinin, konuya ilişkin tepki olarak basın açıklaması yapıp, kamuoyunu bilgilendirmesi yeterli değildir. Yapılan bu haksız ve hukuksuz kamuoyunu aldatan fırsatçı uygulamaya karşı, hukukun gereğini zaman geçirmeden yerine getirmesini tüketiciler olarak bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Reklamlar, ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu savunan Engin, Gümrük Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'na ihtiyaten ve tedbiren reklamın durdurulması ve idari para cezası uygulanması talebiyle başvurduklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • metin sancak 11 yıl önce Şikayet Et
    ağaoğluna devlet hiçbir şey yapamaz. evet,yapamaz diyorum.şaşırmayın.neden mi? öncelikle belki de kaç milyon vatandaştan aldığı vergiyi sadece bundan alabiliyor.eee,devlete para gelsin de gerisi pek önemli değil.hatta bu gibi firmaların önü bile açılıyor yeter ki yatırım yapsın diye.2. olarak:kentsel dönüşüm için bu gibi güçlü firmalara ihtiyacı var devletin.3. sü ve en önemlisi de ağaoğlunun bu hale gelmesinde yardımcı olanlar,kendileri açığa çıkmasın diye yüklenemezler.çünkü bu haltı eğer yemişlerse birlikte yemişlerdir.yoksa bu denli göz önünde olan birisi,herkesin gözünün içine baka baka bu kadar rahat davranamaz.bir de bazıları da çekememezliğinden taşlıyor ağaoğlunu.iftira da atmamak lazım.ağaoğlunun da insanlar sıkıntı yaşarken ekranlara çıkıp parasını göstermemesi lazım.
    Cevapla
  • Adnan Seven 11 yıl önce Şikayet Et
    bir işadamı ya da patron bir reklamda oynar mı. ali bey kendisi reklamda oynayarak reklamı son derece itici yapmıştır.bir patron kendini bu kadar neden küçük düşürür? bu tip insanlara ne dendiğini yazmak isterdim ama hakaret sayılabilir.gördüğüm en kötü reklam.herkesi küçümseyen bu insanı tvde görünce kanal değiştiriyorum.
    Cevapla
  • oğuz han 11 yıl önce Şikayet Et
    adama reklam yapıyor herkes. güya aleyhinde kampanya ve haber de yapılsa bu adam kesin halinden memnun, çünkü derdi medyatik olmak.
    Cevapla
  • menderes bitlisli 11 yıl önce Şikayet Et
    rant için istanbulun ciğerini söktüler.. o ormanları çok ararsınız,yazık ya bir ağaç kolay yetişmiyor.herkez kendi zenginini oluşturuyor.
    Cevapla
  • umityldz 11 yıl önce Şikayet Et
    tiksinç bir reklam. meslek erbabı insanlar (mühendis ve mimarlar) ancak bu kadar aşağılanır. ilkokul bile bitirmemiş bir adam kalkmış masadaki projeleri tepeliyor. "bunlar işe yaramas!! bunlar zıradann!!!" kalem kağıt versen cin ali yi zor çizer.. reklamın finali ise "işte ormannn!" diye bitiyor ya, (sanki ormanıda kendi yapmış) insanın aga ya "de haydi koş o zaman doya doya o ormanda, dön kendi benliğine" diyesi geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle