TOKİ'de kura heycanı

Bursa'da yapılacak bin 161 konutun sahipleri belirlendi

TOKİ'de kura heycanı
TOKİ'de kura heycanı
GİRİŞ 15.01.2016 13:42 GÜNCELLEME 15.01.2016 13:42

Bursa'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekli vatandaşlar için yapılacak bin 161 konut için kura çekimi gerçekleştirildi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fethiye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Bursa Nilüfer İrfaniye Emekliler İçin Konut Projesi"nin kura çekilişine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Salonun dolması nedeniyle çok sayıda kişi kura çekimini dışarıdan takip etmek zorunda kaldı.

Kurada ismi okunan 65 yaşındaki Emine Avcı, çok mutlu olduğunu belirterek, "Oğlumun yanında yaşıyordum, onun da evi yok. İsmimi duyunca 'Bir kurban keseceğim' dedim. Emekli olabileceğim hiç aklımın ucundan geçmiyordu. Emekli olunca Allah'ıma açtım ellerimi şükrettim. Şimdi de evim olacak" diye konuştu.

Ramazan Şentürk de "Salonda heyecanla bekledik ve ismimizi duyunca çok sevindik. 62 yaşındayım, Bu yaşa kadar ev alamadık. Şimdi kiradan kurtulacağız. Kalan yaşantımızı daha mutlu sürdüreceğiz" dedi.

Nilüfer ilçesi, İrfaniye Mahallesi'nde yapılacak konutların sahibi olabilmek için 12 bin 955 emeklinin müracaat ettiği bin 161 konutlu, 3 cami ve 3 büfenin de yapılacağı projenin ihalesi, 29 Şubat'ta gerçekleştirilecek. 

KAYNAK: AA