Erdoğan'ın çağrısı yanıt buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bankalara konut kredisi faizlerini indirmeleri yönünde yaptığı çağrılar karşılık bulmaya başladı.

Erdoğan'ın çağrısı yanıt buldu
Erdoğan'ın çağrısı yanıt buldu
GİRİŞ 11.08.2016 14:34 GÜNCELLEME 11.08.2016 17:04
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankalara konut kredisi faizlerini düşürme çağrısı yapmış, "Finans sektörüne de sesleniyorum. Bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin" demişti. Erdoğan'ın çağrısı üzerine bankalar peş peşe harekete geçti. Bankalar yaptıkları açıklamalarla konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1`in altına çekiyor.

İLK ADIM ZİRAAT BANKASI'NDAN GELDİ

Konut kredisi faiz indirimlerinde ilk hamle Ziraat Bankası'ndan geldi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,95'e çekildi.

TÜRK EKONOMİ BANKASI DA İNDİRDİ

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi için başlattığı ve ağustos ayı boyunca sürecek olan yeni kampanya kapsamında konut kredisi faizlerini yüzde 0,99'a kadar düşürdü.

TEB'den yapılan açıklamaya göre banka, başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 12 ay vadede yüzde 0,99, 36 ay vadede yüzde 1,03, kalan vadelerde ise yüzde 1,06 olarak belirledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, kampanya kapsamında tüm müşterilerine vadelere göre yüzde 0,99'dan başlayan oranla konut kredisi faizi imkanı sunduklarını bildirdi.

DENİZBANK KONUT KREDİLERİNİ 0,89'A ÇEKTİ

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank olarak faiz oranlarını düşürdüklerini belirtti. Konut kredi faiz oranlarını 2 yıla kadar olan vadede yüzde 0,89'a, 5 yıla kadar yüzde 0,99'a indirdiklerini ifade eden Ateş, 5 yıl üzeri vadelerde yüzde 1'in üzerine çıktığını dile getirdi.

VAKIFBANK DA İNDİRDİ 

VakıfBank tarafından yapılan açıklamaya göre, Banka, "SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi" kampanyası ile konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 120 aya varan vade ve avantajlı faiz oranı imkanı sağlıyor.

Kampanya kapsamında 3-12 ay vadede yüzde 0,80, 13-36 ay vadede yüzde 0,88, 37-60 ay vadede yüzde 0,90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

Konut kredilerinde başlayan yeni dönemle birlikte müşterilerine avantajlı oranlarla kredi kullandırmayı hedefleyen VakıfBank, ayrıca ödeme planlarında da çeşitli seçenek fırsatı sunuyor. Bu kapsamda müşteriler sabit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli, ara ödemeli veya esnek ödemeli seçeneklerden birini tercih edebiliyor.

ŞEKERBANK 0,89'A DÜŞÜRDÜ

Şekerbank, konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99'a düşürdü.

Banka açıklamasına göre, Şekerbank, konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Şekerbank, farklı vadelerde uygulanacak indirimle konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89'a, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99'a çekti.

Şekerbank'ta indirimli faiz oranları yarından itibaren geçerli olacak. Açıklamada, faizlerdeki düşme eğiliminin önümüzdeki dönemde beklenen olumlu gidişata bağlı olarak devam etmesi öngörüldüğü belirtildi. Ayrıca, Şekerbank'ın Anadolu bankacılığı misyonu doğrultusunda özellikle gerçek ihtiyaç sahibi, ikametgah amacıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşların avantajlı faiz oranlarından faydalanmasının hedeflendiği vurgulandı.

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, "Toplumsal değerlerimizin simgesi, köklü bir kurum olarak 63 yıldır olduğu gibi toplumsal kalkınmayı destekliyor, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz" ifadesini kullandı.

HALKBANK DA YENİ KONUT KREDİSİ PAKETİNİ AÇIKLADI

Halkbank ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 0,80’den başlayan avantajlı faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi sunduğunu duyurdu. Bankanın yeni konut kredisi, vadeye göre değişen faiz oranlarıyla Halkbank müşterilerine önemli avantajlar sağlayacak.

Müşterilerine 1-24 ay için yüzde 0,80, 25-48 ay için yüzde 0,89, 49-60 ay için yüzde 0,90 ve 61-120 ay için yüzde 0,95 gibi avantajlı faiz oranları sunan Halkbank’ın yeni konut kredisi paketi, yeni satın alınacak konutlar için kullanılacak olup kredi üst sınırı 1 milyon TL olarak belirlendi.

Bu ürünle ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsatlar sunulduğunu belirten Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal şunları söyledi, “Halkbank olarak bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda en büyük önceliğimizin halkımızın bize ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermek olacağını ifade etmiştik. Sözümüzün arkasında durduk ve müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre konut sahibi olabilmeleri için sektörün en uygun faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi hazırladık. Ev sahibi olmak isteyen tüm halkımızı yeni konut kredi paketinin avantajlarından faydalanmak üzere Halkbank şubelerine bekliyoruz."

KUVEYT TÜRK'TE ORAN 0,89'A İNDİRİLDİ

Kuveyt Türk konut sahibi olmak isteyenler için konut finansmanı kar oranlarında indirime gitti. Yeni ev sahibi olacak yatırımcılar, yüzde 0,89’dan başlayan kar oranıyla konut finansmanı kullanma imkânına sahip olacak

 Türkiye’de “sağlam bankacılık” modelini uygulayarak faaliyet gösteren Kuveyt Türk, ev sahibi olmak isteyenlere avantaj sağlayan konut finansmanı indirimini açıkladı. Banka, konut finansmanı oranını yüzde 0,89’a kadar indirdi.

 Konut finansmanı indirimiyle konut sahibi olmak veya bu alana yatırım yapmak isteyenler vadeye göre farklı kar oranlarıyla büyük bir avantaj yakalayacak. Kuveyt Türk, 0-24 ay vadelerde yüzde 0.89, 24-60 ay vadelerde yüzde 0,99, 60-120 ay vadelerde yüzde 1,09 oranıyla tüketicilerine finansman sunacak.

AKBANK VE GARANTİ DE FAİZLERİ İNDİRDİ

Akbank’tan yapılan açıklamaya göre banka 60 aya kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını %0,99’a indirdiğini açıkladı. 

Garanti Mortgage konut kredisi faizlerini indirdi. Garanti Bankası, ev sahibi olmak isteyen müşterileri için kredi faiz oranlarında indirime giderek yeni bir kampanya başlattı. Garanti Mortgage 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını %0.95’e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da %0,99’a düşürdü.

BİR İNDİRİM DE FİNANSBANK'TAN

Finansbank konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Banka, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0.99’a kadar düşürdü. 

Yeni oranların, 11 Ağustos 2016 tarihi itibariyle geçerli olacağını belirten Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, olumlu beklentiler doğrultusunda faiz oranında indirime gittiklerini ifade etti. Kurtoğlu, “Faiz oranlarında yaptığımız indirim ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmayı hedefledik” dedi.

ABANK 1,10'DAN 0,99'A ÇEKTİ

ABank, 2 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,05’ten yüzde 0,89’a; 2-5 yıl arası vadede ise, yüzde 1,10’dan yüzde 0,99’a indirdi.

YORUMLAR 26
  • Alııı 7 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haram ve evler olmuş 2 3 senede 300 bin tl civarı hayatını fazi ödemekle geçir ölme eşşem ölme dünya müminin cenneti değildir. onun için ev alıp faize bulaşmamak gerek
    Cevapla
  • mısafır 7 yıl önce Şikayet Et
    haram kardesım allah af etsın
    Cevapla
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    faiz haram değil mi?
    Cevapla
  • BAYRAM 7 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın
    Cevapla
  • dgv 7 yıl önce Şikayet Et
    Emflasyonla aynı yapın böylece faiz de yememiş oluruz. Yıllık enflasyona göre dwğişken faşz olsun bence. Hem memurlar da enflasyona göre maaş alıyo enflasyon fazla çıkarsa maaşa eklwnşyor zaten
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    faizler çok yüksek 120 aylık ev kredileri en az 0.70 lere gelmesi lazım
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    yok daha neler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle