Ev alacaklar için yeni dönem başladı

Ev alacaklar için yeni dönem başladı. Konut kredilerinin oranı satış bedelinin yüzde 80'ine çıkarıldı.

Ev alacaklar için yeni dönem başladı
Ev alacaklar için yeni dönem başladı
GİRİŞ 27.09.2016 16:48 GÜNCELLEME 27.09.2016 16:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bundan böyle konut edinmek amacıyla kullanılacak kredilerde konut değerinin yüzde 20'si peşin olarak verilebilecek, daha önce yüzde 25 olarak uygulanıyordu.

EV ALANLARIN ELİ RAHATLAYACAK

Bugünden itibaren 200 bin liralık bir ev için konut kredisi alanlar 40 bin liralık peşinat ödeyecek. Daha önce aynı kredi için peşinat tutarı 50 bin liraydı.

ZORUNLU OLACAK

Yönetmeliğe göre, teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesi, BDDK veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve sınırlamada bu değerlerin kullanılması zorunlu olacak.

TÜKETİCİ KREDİSİNDE 48 AYI AŞAMAYACAK

Aynı yönetmelik değişikliğinde, "gayrimenkul alımı amaçlı krediler ve eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler" dışındaki tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı aşamayacak.

İHTİYAÇ KREDİSİNDE EN FAZLA 72 AY

Yönetmelik değişikliğine göre, daha önce kullandırılan ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla "yetmiş iki ay" ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Şeref 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet ne kadar kolaylık saglarsa mütahitler ve inşaat firmaları o kadar fiatları şişiriyor
    Cevapla
  • mustafa cansever 7 yıl önce Şikayet Et
    şaka mı bu, ev fiyatlarını emlakçılar müteahhit tarafından şişirilmiş durumda.değeri etmeyen evler için bankalara muhtaç ediliyoruz.kısaca müjdeli bir haber değil...
    Cevapla
  • nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    aga faiz düşer emlakçı evlerin fiyatını şişirir faiz yüksekken zaten alamayız. hep aynı terane konut fiyatları kontrol altına alınsın adam evi kaça aldıysa enflasyon ORANINI GEÇMESİN SATACAĞI FİYAT örtnek tabiii ama geliştirilebilir
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    büyük müjde.. bu ne demek daha fazla faiz ödeyeceğiz demek. Halk olarak bu tuzağa gelmeyin. Bankalar vade ve para miktarı arttıkça sizden çok büyük miktarlarda faiz alıyolar. ABD de mortgage krizinde abd li bankalar evin %100 ünü kredi veriyolardı sonuç ne oldu?
    Cevapla