Nef’ten 3 milyarlık 3 yeni proje

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra yatırımlarına hız kesmeden devam eden Nef, 3 yeni projeye başlıyor.

Nef’ten 3 milyarlık 3 yeni proje
Nef’ten 3 milyarlık 3 yeni proje
GİRİŞ 14.10.2016 14:56 GÜNCELLEME 14.10.2016 14:56

Nef, İstanbul’da üç yeni projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Toplamda 3 milyar liraya mal olacak projelerden ilki Nef Bahçelievler satışa çıktı. Proje bölgedeki Meydan AVM’nin yıkılmasıyla hayata geçirilecek.

Bahçelievler, Sancaktepe ve Kağıthane'deki yatırımlara da start veren şirket, üç projenin arsa ve inşaat maliyetine yaklaşık 3 milyar TL lira harcayacak. İlk olarak satışa çıkan Nef Bahçelievler, bir alışveriş merkezinin dönüşümüyle hayata geçecek. Meydan AVM'nin yıkılarak yerine bu projeyi yapacaklarını belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, toplam 1 milyar 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Timur, "Bu proje, kent içinde düşük emsal ne kadar önemli ortaya koydu. Şehir merkezindeki en geniş yeşil alana sahip ve en düşük yoğunluklu projeyi yapıyoruz. Bu arsa bizi çok heyecanlandırdı. Fikri, semtin adı verdi. Adı Bahçelievler ama bahçeli evler artık kalmamış. Biz de dikey bahçeleri hayata geçirmek istiyorduk. Nef Bahçelievler'de bunun bir numunesini yaptık" diye konuştu.

7 BİN 200 ÖN TALEP

Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, "45 dönümlük Nef Bahçelievler arsasının 25 dönümü özel tasarlanmış peyzaj alanından oluşuyor. Projede yer alan 9 bin metrekarelik teras ve kat bahçeleri de doğayı evlerin içine taşıyor. 1+1'den 5+1'e toplam bin 23 adet konutun yer aldığı projede 3 bin metrekarelik 14 adet cadde dükkanı da bulunuyor" dedi. Projede metrekare fiyatlarının 8 bin 500 ile 10 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Çelik, fiyatların 480 bin liradan başlayıp geniş dairelerde 2.5 milyon liraya çıktığını kaydetti. Çelik, projeye 7 bin 200 ön talep aldıklarını da sözlerine ekledi. Selçuk Çelik, Nef Bahçelievler'de, lider moda ve lüks yaşam markalarından biriyle çalışacaklarını ifade ederek, projeye özel bir markayla işbirliği yaptıklarını, bunu daha sonra açıklayacaklarını kaydetti. Projenin mimarının da uluslararası bir yarışma sonucu belirlendiğini dile getiren Çelik, yarışmayı SPDO Architects'in kazandığını belirtti.

9 AYDA 950 MİLYON LİRA CİRO

Erden Timur, Nef'in bu yıl ilk 9 ayda 950 milyon lira ciroyu yakaladığını belirterek, "Geçen yıl aynı dönemde 1 milyar 250 milyon lira ciro elde etmiştik. Yılsonuna kadar geçen yıl ki ciromuzu geçmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Timur, tüm projelerinde satışların tamamladığını, yalnızca İş GYO ile ortak hayata geçirdikleri İnistanbul'da satışlarının olduğunu belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL