Doğu'daki yeni evlere salça kaynatma ayarı

Çevre Bakanı Özhaseki, 30 bin konutun kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Taleplerle geleneksel detaylara yer veriyoruz. Salça kaynatacak yer yapıyoruz” dedi.

Doğu'daki yeni evlere salça kaynatma ayarı
Doğu'daki yeni evlere salça kaynatma ayarı
GİRİŞ 13.11.2016 14:14 GÜNCELLEME 13.11.2016 14:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Operasyonlar sonrası Doğu ve Güneydoğu’da yeniden yapılanmanın devam ettiğini belirten Çevre Bakanı Özhaseki, 30 bin konutun kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Taleplerle geleneksel detaylara yer veriyoruz. ‘Damda yatıyoruz’ dediler. Balkonları büyüttük. Salça kaynatacak yer yapıyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörle mücadele operasyonları sonrasında Doğu ve Güneydoğu'da yeniden yapılanma çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, "Sur haricindeki 6 yerleşim yerinde 1 yıl içinde, Sur'da 2 yılda çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi. Özhaseki, halkın talepleri doğrultusunda evlerde "geleneksel detaylar"a da yer verileceğini, evlerde "damda yatma", "salça kaynatma", "tavuk yetiştirme" ve "taziye alanı" gibi unsurları dikkate aldıklarını ifade etti. Bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına yanıt veren Özhaseki, terör operasyonları nedeniyle 30 bin konutun kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Bölgede 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapılacağını kaydeden Özhaseki, "Zarar gören şehirlerde altyapı ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte 36 bin konut yapılacak. Sur dışındaki yerlerde bütün işlerimizi en geç 1 yıl içerisinde bitiririz. Sur'da çalışmaları 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. Özhaseki, Sur'da Diyarbakır'ın klasik evlerinin yapılacağını söyledi.

BALKONDA YATILACAK

Bölgede, vatandaşın talebine göre ev yapacaklarını anlatan Özhaseki, "İdil'de, Nusaybin'de 'Evler tek katlı olsun, bizim tavuğumuz, ineğimiz var' dediler. Ahır koyduk projeye. Kimileri 'Damda yatıyoruz' dedi. Balkonları 25-30 metreye çıkardık, balkonda yatsın madem. Bunları yapınca evleri istediler. Orada şepit pişirecek kadın, salça kaynatacak, ona uygun yerler yapıyoruz" dedi.

15 MİLYARLIK 190 BİN TAŞINMAZ BLOKE EDİLDİ

Özhaseki, FETÖ bağlantılı dernek, vakıf ve şirketlerin 15 milyar TL'lik taşınmazının hazineye intikal ettiğini belirtirken, adli soruşturmalarla FETÖ bağlantısı olan kişi ve kuruluşlara ait 190 bin taşınmazın bloke edildiğini ifade etti

MÜTEAHHİTLERİN BİR KISMI ŞEYTAN

Ataköy ve Yedikule bostanları gibi alanlardaki yapılaşma konusunda Özhaseki, "Orada yapılaşma olur mu? Gerçi bu müteahhitlerin bir kısmı şeytan olduğu için oraya bile anahtar bulurlar vallahi" dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 7
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan biz insan değilmiyiz.emekli konutlarına balkon bile koymamışsınız. bu memlekete terörist mi olmak lazım.
    Cevapla
  • ert ha 7 yıl önce Şikayet Et
    lan güldürmeyin adamı salça kaynatma yeri diyor ya :)
    Cevapla
  • gayserili 7 yıl önce Şikayet Et
    gayserili de ondan
    Cevapla
  • Demokratlar 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletin ve milletin zarari teroristlerin ve teror destekcilerin mallarindan karsilansin
    Cevapla
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    bu evlerin parasını HDP karşılasın ve onun destekçileri ödesin.
    Cevapla
  • Hasan KARADUMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Süper böyle bizim geçmişten gelen ve vazgeçemediğimiz kültürel vb degerlere önem veren yönetici böyle olur fark bu diger yapılacak yerlere örnek olması dileklerimizle bakanımıza teşekkür ederiz.Gönülleri fetetme böyle olur.
    Cevapla
  • mozel 7 yıl önce Şikayet Et
    Oldu olacak vatanın tapusunu komple ordaki kardeşlerimize (!) verelim gönülleri iyice fetholsun ne dersin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle