100 milyonla kaçtı koca mahalle ortada kaldı

Gaziantep'te bir inşaat firması sattığı 850 daireyi teminat göstererek çektiği 100 milyon kredi ile kayıplara karıştı.

100 milyonla kaçtı koca mahalle ortada kaldı
100 milyonla kaçtı koca mahalle ortada kaldı
GİRİŞ 22.11.2016 12:33 GÜNCELLEME 22.11.2016 12:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziantep’te bir inşaat firmasının sahipleri, önce iflas erteleme kararı aldı, ardından da sattıkları 850 daireyi teminat göstererek 100 milyon kredi alıp ortadan kayboldu. Sözleşme karşılığı dairelere yerleşmelerine rağmen tapularını alamayan 850 aileyi ise evlerini kaybetme korkusu sardı

Gaziantep’te 850 ailenin yıllarca emek verip sahip olduğu evlerini tehlikeye sokan süreç 2012’de başladı. İnşaat firması 2012’de Gaziantep 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak iflas erteleme davası açtı. 2014’te talep kabul edilince, firma sahipleri daha önce sözleşmeyle sattığı 850 daireyi teminat göstererek değişik bankalardan 100 milyon lira kredi aldı. Ardından da ortadan kayboldu.

2011’den itibaren evlerini teslim alan 850 aile ise bu süreçte tapularını alamadı. Şirket sahiplerine ulaşılamaynca hacizle karşı karşıya kalan 850 mağdur mahkemeye başvurdu. Davanın 4’üncü duruşması geçtiğimiz hafta yapıldı. Mağdur avukatı Coşkun Demir, dolandırılan daire sahipleri arasında kaymakam, hâkim, savcı, emniyet müdürü, MİT emeklilerinin yanı sıra bakıma muhtaç kişilerin hatta firmanın çalışanlarının bile olduğunu söyledi.

‘NASIL KREDİ VERİLDİ?’

Dava açmadan önce şirketin sahipleriyle görüştüklerini belirten Demir, şunları söyledi: “Ben, bu noktada bankaların da bu işin içinde olduğunu düşünüyorum. Bir banka ekspertiz raporu olmadan nasıl böyle bir işlem yapar? Ayrıca firma, tapusunu almaya giden bazı vatandaşlara, ‘Bize 80 bin, 90 bin TL ödeme yapın, tapu verelim’ demiş. Ödeyen kişiler de olmuş ama alamamışlar tapularını...”

‘BAYAT EKMEK YEDİM’

Davacılardan 68 yaşındaki Güllü Doğan ise “Evi nasıl zorlukla aldım bir ben, bir de Allah biliyor. Senetlerimi ödeyebilmek için bayat ekmek yedim. Evimi elimden alırlarsa ölürüm çünkü gidecek bir yerim yok” diyerek isyan etti.

Firmayı dava eden mağdurlardan Mehmet Avcı ise “10 yıl senetle aldım daireyi. Sonra evlerin ipotekli olduğunu ve tapuları veremeyeceklerini söylediler. Neye uğradığımı şaşırdım. 30 bin Euro ödedim ben o daire için. Evlerimizi elimizden almaya kalkarlarsa çok büyük olaylar çıkar. Bu işin içinde bankalar da var. Değerinin çok üstünde, usulsüz krediler çekilmiş” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • YILDIZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bankaların tamamı sahtekar. bende banka kredisi ile daire aldım. bina kullanım, oturum izni, yapı denetim ruhsatı olmayan daireye kredi verdiler haberim bile yoktu böyle şeylerden. bende banka çürük iş yapmaz deyip araştırmadan güvenip aldım evi çok sorun yaşadım
    Cevapla