O ilçelere piyango vurdu!

İstanbul’da Zeytinburnu-Bakırköy-Ataköy hattı son dönemlerde konut yatırımlarının gözdesi oldu.

O ilçelere piyango vurdu!
O ilçelere piyango vurdu!
GİRİŞ 14.12.2016 09:22 GÜNCELLEME 14.12.2016 09:22

Denize sıfır konumda inşa edilen projeler, kentsel dönüşüm ve Avrasya Tüneli bölgenin değerini katladı. Orta gelir için üretilen projelerde fiyatlar 3 bin liradan başlarken, lüks projelerde de metrekare fiyatları 20 bin lirayı aştı

Denize sıfır olması ve mega altyapı projelere yakınlığıyla son dönemde gayrimenkul sektöründe Ataköy, Bakırköy ve Zeytinburnu hattı ön plana çıkmaya başladı. Ulaşım kolaylığıyla markalı konut ve ofis üreticilerinin ilgisini çeken bölgede, hem kentsel dönüşüm hem de sıfırdan inşa edilerek yeni lüks projeler hayata geçiriliyor.

Günümüzde eski ve yıpranmış yapıların bulunduğu Bakırköy bölgesinde konutlar orta ve orta-alt gelir grubuna hitap etmekteyken, ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projeler arttı. Halen sanayi siteleri, atölye ve imalathanelerin yer aldığı Zeytinburnu’nda ise kentsel dönüşümle birlikte yeni lüks projeler görülmeye başlandı. Bu hattaki gelişim yerli yatırımcının yanı sıra yabancı yatırımcının da dikkatini çekti.

Fiyat aralığı açıldı

Eva Gayrimenkul Değerleme’nin analizlerine göre, Ataköy ve Bakırköy bölgelerinde bulunan konut projeleri incelendiğinde genel olarak 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri ağırlık kazanıyor. Metrekare satış fiyatı 5 bin 600 lira ile 30 bin lira arasında geniş bir aralığa yayılıyor. Ancak bölgedeki markalı konut projelerinde ortalama fiyat 10 bin lira seviyesinde seyrediyor.

Bir zamanlar tekstil fabrikalarıyla sanayi sitelerinin merkezi olan ve Merkezefendi ile Topkapı’yı da içine alan Zeytinburnu son dönemde markalı konut projeleriyle yeni bir kimlik kazandı. Kapanan fabrikaların arazilerinde artık ofis, konut ve alışveriş merkezleri yükseliyor. Zeytinburnu-Merter-E5 aksı bölgelerindeki konut projelerinde genel olarak 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alıyor. Burada da dairelerin birim metrekare fiyatları 3 bin lira ile 22 bin lira arasında geniş bir periyoda yayılıyor. Bölgede yeni nesil projeler olarak adlandırılabilecek sahil kesiminde bulunan projeler ile E-5 ve çevresinde yer alan konutlar arasında ciddi fiyat farklılıkları oluşuyor. Sahil kısmında metrekare fiyatları 6-22 bin lira, E-5 hattında 6-12 bin lira arasında seyrediyor.

Yarı yarıya ucuz

Deri fabrikaları ve tekstil atölyeleriyle tanınan Zeytinburnu, mega projeler ve ağırlıkla sahil bandında yükselen markalı konut projeleriyle önemli bir dönüşüm geçiriyor. Yakında açılacak Avrasya Tüneli, ilçenin değerini etkileyecek en büyük yatırım olarak dikkat çekerken, mevcut ve planlanan raylı sistemlerle birlikte ilçenin

5 yıl içinde değerini yüzde 112 artırması öngörülüyor. Yani şu anda ortalama 3 bin 400 lira olan metrekare fiyatları 7 bin 200 liraya kadar yükselecek. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçedeki işyerlerinin taşınacağını belirterek, “Komşumuz Bakırköy’e göre ilçemizde konut fiyatları halen yarı yarıya ucuz. Yeni Zeytinburnu’nun inşasıyla aradaki fark kapanacak” diye konuştu.

Açılışa gün sayan Avrasya Tüneli değeri katladı

Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından kara yolu trafiği ile ilk kez bağlayacak olan Avrasya Tüneli  projesinde sona gelindi. Kazlıçeşme- Göztepe hattında yolculuk süresi 15 dakikaya indirecek tünel 20 Aralık’ta açılıyor. Trafik yükünü azaltması beklenen tünel, diğer büyük altyapı projelerinde olduğu gibi çevresindeki gayrimenkul fiyatlarında değer artışı sağladı.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL