Askeri arazilerin akıbeti belli oldu
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kent dışına taşınması kararı alınan askeri arazilere yönelik bilgi verdi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirtti. Boşaltılan askeri arazilere ilişkin TSK’nın ihtiyaçları ile yeşil alanların da gözetileceği açıklamasını yapan Bakan Işık, “Ancak bizim de bir taşınma maliyetimiz var. Belediyeler de bu alanları istiyor. Ona uygun adım atacağız” dedi.
Habertürk’ün haberine göre, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kent dışına taşınması kararı alınan askeri arazilere yönelik bilgi verdi. Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacı olduğunu söyledi. Askeri arazilerin taşınmasının da bir maliyeti olduğunu kaydeden Işık, “Dev tesisleri bir yerden kaldırıp başka bir yere götüreceğiz. Altyapıyı ve üstyapıyı götürmenin maliyeti ayrı ayrı yüksek” dedi.
'Taşınmanın maliyeti var’
Işık, kentsel dönüşüm ihtiyacı için askeri arazilerin değerlendirileceğini ifade ederek, “Şehir içinde kalmış yeşil alanlar mutlaka korunacak. Taşınacak alanların tamamı yeşil alan değil. Buna göre kentsel dönüşüm ihtiyacı da gözetilecek. Diğer kurumlarla bu temel prensipleri konuştuk. Taşınma maliyetleri de önemli. Bu üçünü dengeleyecek bir formülasyon, anlayış içinde hareket edeceğiz” bilgisini verdi.
Milli Savunma Bakanlığı’na tanınan yetkiyle de bazı adımlar attıklarını, Konya’da kent içinde kalan cephanelik için Konya Belediyesi ile çalışma başlattıklarını dile getiren Işık, bu alanların ücretsiz verilmeyeceğini vurguladı, “Belediye ile detayları konuşuluyor. Şehir dışına alacağız” diye konuştu.
Tek tek tespit ediliyor
Askeri arazilerin durumuna yönelik çalışmayı Milli Savunma, Maliye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ortak yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyük şehirler başta olmak üzere, kentsel dönüşüm yapılan illerdeki askeri arazileri inceliyor. 3 bakanlığın kurduğu komisyon da 81 ildeki askeri arazileri tek tek çıkaracak. Milli Savunma Bakanlığı, taşınacak arazileri belirleyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu arazilerden yeşil alan niteliği bulunmayanları kentsel dönüşüm için planlayacak. Maliye Bakanlığı da askeri tesisler için kent dışında yeni Hazine arazileri tahsis edecek. Askerlik şubesi gibi tesisler kent içinde kalmaya devam ederken, tank taburları, cephanelik ve atış alanları gibi yapılar ise taşınacak.
-
cumali 7 yıl önce Şikayet Etbu alanlar ederi üzerinden satılarak tsk güçlendirme vakfına veya füze uçak üretimleri için harcanmalıBeğen
-
balalı mustafa 7 yıl önce Şikayet Etsayın bakanım,bala ilçemiz çok müsayit tank,top tüfek teçhizat ,ne varsa gönderin,bala lı olarak bizlerde hizmet ederiz.Beğen
-
BÜLENT DUMAN 7 yıl önce Şikayet EtYeşil alan kalsın insanlar biraz nefes alsın her taraf beton oldu.Beğen
-
Türkiyem 7 yıl önce Şikayet EtHer gün istanbul gibi önemli buyuk şehirlerin nufusu artıyor yasamsal alanlar kısıtlı bu hale gelmemizin en buyuk sorunu geçmiş yıllarda yapılan hatalar yolsuzluklar çarpık yapılaşmalardır eskiden bir örnek belediyeye gidip ev yaptırmak istediğini sölüyolardır belediyede haraç alıyor gözünü kapatıyordu adam bir günde evi yapıyordu şimdi sen söyle 15 milyon nufus yarın 20 milyon olursa nerde oturacak millet o yuzden kentsel dönüşüm şart arazileri dönüştürmek değerlendirmek gerekiyor ben belediyelere verilmesine karşıyımBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mizah 7 yıl önce Şikayet EtKentsel dönüşüm değil kente dönüşecek deyin ki doğru olsun. Her taraf bina ile dolsun.Beğen Toplam 4 beğeni