Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjde!

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da yabancılar gibi, Türkiye'de aldıkları ilk konut ve iş yeri için KDV ödemeyecek.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjde!
Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjde!
GİRİŞ 23.02.2017 06:17 GÜNCELLEME 23.02.2017 06:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden  Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik  Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 7. maddesi üzerinde, Ak Parti Grup Başkanvekili  Mehmet muş ve milletvekili arkadaşlarının önergesi kabul edildi.

GURBETÇİLER KDV ÖDEMEYECEK

Önergeyle, yabancılara, Türkiye'de aldıkları ilk konut ve iş yeri için  tanınan KDV istisnası, çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt  dışında yaşayan Türk vatandaşlarına da tanındı.

1 YIL SATMAMA ŞARTI

KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın  alanlara, bu gayrimenkullerini bir yıl satmama şartı getirildi. Bu konut ve iş  yerlerinin bir yıl içerisinde satılması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil  edilecek.

Önergeyle değiştirilen maddeye göre, Türkiye'ye yerleşmeyen yabancı  uyruklu kişiler ile iş merkezi Türkiye'de olmayan iş yeri ya da Türkiye'de kazanç  elde etmeyen kurumlar, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri  şartıyla, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek.

6 AY YURT DIŞINDA YAŞAMA ŞARTI

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında  yaşayan Türk vatandaşları da Türkiye'den konut ya da işyeri almaları durumunda  KDV ödemeyecek. Ancak, resmi daire ve müesseseler ile merkezi Türkiye'de bulunan  teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup; bu daire müessese, teşekkül ve teşebbüslerin  işleri dolayısıyla yabancı memlekette oturan Türk vatandaşları bu haktan  yararlanamayacak.

Düzenlemede yer alan şartları taşımadığı halde, yaptıkları satışlarda  istisna uygulayanlar ile istisna hükmünden yararlananlar, zamanında alınmayan  vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizinden müteselsilen sorumlu olacak.

KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya işyeri satın  alanlar bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak; bu konut ve işyerlerini bir yıl  içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.

YORUMLAR 14
  • üvey evlat 7 yıl önce Şikayet Et
    herhalde bu nimetlerden bi tek bu ülkede yaşayanlar faydalanamıyor.
    Cevapla
  • İsmail Aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Net 150 metre kareye kadar olan evlerde % 1 kdv oranı var.. çok bişey gelmemeiş yani
    Cevapla
  • ttfvol 7 yıl önce Şikayet Et
    paran çok heralde o zaman yolla 1500 tl de ev kiramızı verelim bir aylık..
    Cevapla
  • son yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Paran yoksa sen hiç konuşma, sus... Hele hak aramaya hiç kalkma.
    Cevapla
  • oğuz 7 yıl önce Şikayet Et
    sen bu ülke için canını ver her çilesine katlan keyfini hep başkaları sürsün parası olanlar sürsün, böyle ekonomi canlanmaz yanlış politika barınma zorunlu bir ihtiyaçtır ve herkesin hakkıdır yatırım amaçlı kullanılmamalıdır.
    Cevapla
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    darısı yerli halkın başına.. ne yapılıyorsa yabancılara yapılmasından sıkıldık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle