İstanbul trafik sıkışıklığında üst sıralarda

Uber Türkiye Genel Müdürü, trafik sıkışıklığının en yüksek olduğu şehri açıkladı, İstanbul'un sıralamasını da söyledi.

İstanbul trafik sıkışıklığında üst sıralarda
İstanbul trafik sıkışıklığında üst sıralarda
GİRİŞ 30.05.2017 14:12 GÜNCELLEME 30.05.2017 15:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformunun (TEHAD) İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) düzenlediği "Akıllı Şehirler ve İnovasyon" konferansında Uber'e ve trafik sıkıntısına ilişkin bilgiler verdi.

Dünyada 1,2 milyar araba bulunduğunu aktaran Bahadırlı, arabaları genelde bir kişi kullandığı için trafik sıkışıklığının yaşandığını söyledi.

Trafik sıkışıklığının yaşam kalitesini düşürdüğünü aktaran Bahadırlı, "Tomtom Trafik Endeksi 2015 verilerine göre dünyada trafik sıkışıklığının en yüksek olduğu 3'üncü şehir İstanbul. Mexico City birinci. Mexico City'de insanlar bir senede 5 haftayı trafikte bekleyerek geçiriyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Muhammed karyağış 6 yıl önce Şikayet Et
    istanbul da şoför sıkıntısı da var. millet şerit kullanımını, kavşak giriş çıkışını , trafik ışıklarında ne yapacaklarını dahi şaşırıyor. adam gibi Araç kullanabilsek mevcut sıkışıklığın %30 u yok olacak. gereksiz frene basanlar mi dersin , şeritleri baba malıymış gibi kullanan mi dersin,e.5 de 40 la giden mi dersin, 35 yaşında ki arabasıyla da yolda kalan var 3 yaşında ki aracıyla da yolda kalıp üç ilçe uzunluğunda karayolunu kilitleyen var.
    Cevapla
  • türkgücü 61 6 yıl önce Şikayet Et
    neden kötü şeylerde hep üst sıralardayız,
    Cevapla