Tatlıses'in ziyaret ettiği caminin en büyük özelliği

İbrahim Tatlıses ve Nuri Sesigüzel Mevlevihane Camii Külliyesi inşaatını ziyaret etti. Peki, dün Tatlıses'in ziyaret ettiği Mevlevihane Cami Külliyesi'nin özelliği ne?

Tatlıses'in ziyaret ettiği caminin en büyük özelliği
Tatlıses'in ziyaret ettiği caminin en büyük özelliği
GİRİŞ 08.04.2013 09:06 GÜNCELLEME 08.04.2013 11:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi...

İbrahim Tatlıses'in ziyaret ettiği, tam adı Mevlana Celaleddin-i Rumi Cami ve Külliyesi olan, Mevlevihane Camii Külliyesi, bölgenin en büyük külliyesi olma özelliğine sahip... Şanlıurfa Mevlevihanesini Yaşatma Derneği Başkanı Kasım Sezer, 4 yıl sonra tamamlanacak olan külliyenin Şanlıurfa'nın gözbebeği olacağını söyledi.

AYNI ANDA 5 BİN KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK!

Şu anda inşaat halinde olan külliyenin cami bölümünde aynı anda 5 bin kişi namaz kılabilecek. Bu haliyle Türkiye'nin en büyük külliyeleri arasına da girecek olan Mevlevihane Camii Külliyesi, Peygamberler Şehri Şanlıurfa ve Güneydoğu'ya değer katacak bir proje olarak tanımlanıyor.

BİN KİŞİLİK MEDRESE

Külliyede 500 kişilik Kız Kur'an Kursu, erkeklerin aynı zamanda konaklayacağı 1000 kişilik medrese, 500 araçlık otopark da olacak.

KÜLLİYE İLİM-İRFAN YUVASI OLACAK

Külliyenin medrese bölümünde ilme dair ne varsa, burada ücretsiz olarak ders alacak öğrencilere öğretilecek. Hafızlık kursunun verileceği medresede kıraat ilmi, Fıkıh, Hadis gibi dinin ilimlerin yanında aynı zamanda semazen eğitimi, hat ve ebru sanatı ve sportif faaliyetleri olacak. Medresede Arapça, Farsça ve İngilizce de öğretilecek. Bu yönüyle tam bir bilim ve irfan yuvası olması hedeflenen külliye hayırseverlerin büyük yardımlarıyla inşa ettiriliyor.

KÜLLİYE 2016 YILINDA BİTİRİLECEK

2016 yılında bitirilmesi hedeflenen ve projesinin toplam maliyetinin 40 milyon TL olan külliyenin dün bir de sürpriz  ziyaretçisi vardı. Külliye inşaatını ziyaret ederek inşatta demir bağlayan Tatlıses, herkesin ufak da olsa bu külliyeye yardımda bulunmasını rica etti. ''İman olmadan öbür dünyaya gidilmez' diyen İbrahim Tatlıses'in ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşadığı dikkatlerden kaçmadı.

PROJEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

omer.sut@haber7.com

Haber7

Tatlıses'in ziyaret ettiği caminin büyük özelliği
GALERİYE GİT
YORUMLAR 3
  • Uğur 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C. Razı olsun Ahmet bey. Rabbim hepimize salih amel işlemeyi nasip etsin.
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Uğur Allahüâlem. ALLAHUÂLEM bu niyet ile külliye yaptırmış gibi oldun,ALLAH seni ve sevdikleri bağışlasın merhamet etsin..
    Cevapla
  • Uğur 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C. RAZI OLSUN. Hep hayal ederdim büyük bir külliye yaptırayım diye, içinde beyaz elbiseli binlerce çocuk ve gençlerle beraber Yüce ALLAHIN emirleri ile ders yapıp o manevi huzura ereyim fakat maddiyat hep engel oldu ama niyetim bellidir. ALLAH C.C. bir gün nasip ederde o külliye temelini atacak kadar param olursa hayattaki en büyük emelim gerçekleştirmiş olacağım , Rızkı veren ALLAH C.C. bir gün bizi buna layık görürse bu yola başkoydum ve bu hayalimi gerçekleştirmek isterdim. Ve külliyemi ANNEM - BABAMIN ve milletimizin hayrına olacaktır. Bir düşünün ve hayal edin ALLAH C.C. yarattığı kullarının arasında yapılan Zikirler, okunan Ayetler, yapılan ilim, ve yetiştirilen binlerce hafız o manevi havayı solumak sanki bir cennet bahçesini andırır gibi... YÜCE ALLAHIM ben ki aciz bir kulunum, Senin Emrin olmadan bir yaprak bile kımıldamıyor, bizlere mağfiret et ve bizlere bu salih işleri yapmayı nasip eyle ... İNŞALLAH
    Cevapla