3. havalimanının son hali

Son zamanlarda bulunduğu konum nedeniyle tartışmalara neden olan '3. havalimanı' gökyüzünden görüntülendi.

GİRİŞ 09.11.2014 11:55 GÜNCELLEME 09.11.2014 11:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tartışmalara konu olan eski maden ocaklarının oluşturduğu çukurların yağmur suları ile dolduğu bazı göl ve göletlerin de çalışmaları hızla devam ediyor. Alanda dolgu ve sondaj çalışmaları yapılırken, yüzlerce hafriyat kamyonunun yoğun çalışmaları ise dikkat çekiyor.

10 MİLYAR 247 MİLYON EUROLUK HAVALİMANI 2018'DE BİTECEK

3. havalimanı, inşası bittiğinde yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması bekleniyor. Havalimanında 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6.5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, her türlü uçak tipine uygun müstakil 6 pist bulunacak. Projede ayrıca devlet konuk evi, 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi gibi tesisler de yer alacak.

MALİYETİ 10 MİLYAR 247 MİLYON

Havalimanının inşaatında kullanılacak demir çelik miktarının 350 bin tona, alüminyum malzemenin 10 bin tona, camın ise 415 bin metrekareye ulaşması bekleniyor. Havalimanının inşası 4 etapta tamamlanacak. Yapım maliyetinin 10 milyar 247 milyon euro olması öngörülen havalimanının tamamının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

YORUMLAR 7
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Buralar hani komple ormandı maden sahasını orman diye yutturup engel olmak isteyenler nerede? Fakat şunuda unutmayalım bir ülke havalimanı yol yaptı diye değil adil ve bağımsız yargısını kamuda kariyer sistemini vs. kurunca çağdaş olur gelişir. Düşünün bakalım bizde üç kağıt dönmeyen iş var mı? Yoksa bu yolların havalimanlarının en iyisi suudi arabistanda, çölde dubailde felan var onlar mı medeni? Yatırım yapanların elleri dert görmesin
    Cevapla
  • Uykusuz 9 yıl önce Şikayet Et
    uykusuz kaliyoz seslerden dolayi.. ama ulkemiz icin butun hayatimiz boyunca uykusuz kalmaya haziriz. allah yapanlardan razi olsun.. hem koyumuz hem cevremiz gelisecek.. bu yonden de sansliyiz. uyuyamiyoruz ama hersey bittikten sonra en buyuk faydasini biz gorecegiz.Allah bu projeyi gerceklestirenlerden razi olsun.. Demen gerekmez mi be kardesim.. biraz duyarli olun. neyin ne oldugunun farkina varin.. CHP kafaliysaniz lafim yok tabi :)
    Cevapla
  • kolibri 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolumuzu açık etsin. Birde Silivri tarafında yapılacak olan Kanal İstanbul un herhangi bir foto veya videosunu görsek memnun olacağız yoksa bazı frenkler baskı yaptı da biz mi vazgeçtik. İçme suyu havzasından çıkartılan K.çekmece gölü ile Sazlıdere barajının tekrar içme suyu havzasına alınması da gerekli olur ya kuraklık çekilemez hale gelince ..... bir avuç altın için göknelli iski zamanlarına dönmek istemeyiz.
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Altaylı önünden geçiyorum hiç bir çalışma ve ilerleme görmüyorum diyor. Bu fotoğraftan ben bir şey anlamadım. 6 ay önce ve 6 ay sonra diye 2 fotoğraf olsa belki bir yorum yapabilirdik.
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    olaya nasil baktigin ile alakali bi durum simdi orda yapilanin 1 gokdelen oldugu dusunce si ile bakar isen simdi 5 10 katin kabasi cikmis olmali idi degil mi amma gel gor ki orda yapilan pist. park alani .taksi yolu ve zemin in belli bi hizaya cekilmesidir yani 1 yil sonra bile baksan bisey goremiyecen yapilan is hep 2 metrelik inssat duvarindan alcak olucak burdaki en can alici ise dolgu isidir en pahali kalem ise iceride kullanilacak elekrtonik sistemler bagaj tasima radar dir onun icin sen fatih altayliyi gec ve erdoganin su tarihde acilacak deyip de acamadigi ne var ona bak gerisi fasa fiso erdogan 2018 dedi ise o gun acilir merak ettme eskiden ilk okul binasini bile 10 yilda acamiyanlar ile akp yi karistirma tamam
    Cevapla
  • uygunsa 9 yıl önce Şikayet Et
    Videoyu izle o zaman kardeşim.
    Cevapla
  • BAYRAM ALİ TELLİOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH HER KONUDA BU HİZMETLERİ BAŞLATAN,DEVAM ETTİREN KARDEŞLERİMİZDEN RAZI OLSUN. EN BÜYÜK ÜLKE OLAN TÜRKİYEMİZE BUNLAR ÇIOK İYİ YAKIŞIYOR. DEVLET BÜYÜKLERİMİZ DAHA İYİLERİ YAPACAĞINA İNANCIMLA SAYGILAR SUNUYORUM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle