Dev proje 20 bin kişiye iş kapısı olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. Havalimanı arazisinde projenin detaylarıyla ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 12.02.2015 14:02 GÜNCELLEME 12.02.2015 15:51
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan Ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş ile 3. Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

İncelemler sonrasında bir açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, dünya çapında hli hazırda bu büyüklükte yürüyen bir projenin olmadığını belirterek projede doğal doku ve ağaç anlamında hiçbir eksikliğin olmayacağına vurgu yaptı.  Davutoğlu, projenin ilk fazının 29 Ekim 2017'de açılacağını belirterek isim konusunda ise istişarelerin yapılacağını söyledi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI

Dünyada bu çapta bir projenin hali hazırda yapılmadığının altını çizerek konuşmasına başlayan Davutoğlu, ''Hem maliyeti hem de büyüklüğü anlamında çok büyük bir proje... Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak.'' dedi.

32 MİLYAR AVROLUK PROJE

Projenin büyüklüğü itibariyle bakıldığında yapım aşamasında 10 milyar avronun üzerinde bir paranın harcanacağına da dikkat çeken Davutoğlu, projenin bitirildikten sonra kiralandığında ise 22 milyar avronun üzerinde bir gelir getireceğini söyledi.

150 MİLYON YOLCU

150'den fazla havayolu şirketinin bu alanı kullanacağını da sözlerine ekleyen Davutoğlu,  150 milyon yolcuya hizmet verecek havalimanının ülkenin istikararına duyulan güvenin de işareti olduğunu aktardı.

5 MİLYON AĞAÇ EKİLECEK

80 bin dönüm alanın 15 bin dönümünün tesis olacağını geriye kalan 65 bin dönümlük topografyası bozulmuş alanın ise yeniden eski haline dönüştürüleceğini söyleyen Davutoğlu, ''Zemin belli bir güce kavuşturulmuş olacak. Kesinlikle bölgenin dokusu, ağaç yapsıında en ufak bir eksiklik olmayacak. Bu alana ayrıca 5 milyon ağaç dikilecek.'' dedi.

120 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Bu işin yapım aşamasında 3 bin kamyon çalışacağını da sözlerine ekleyen Davutoğlu, '' Proje bittiğinde120 bin kişi bu alanda istihdam edilecek. Projede en üst düzey teknoloji kullanılıyor.'' diye konuştu.

29 EKİM 2017'DE AÇILACAK

Projenin finans ve kredi çalışmalarının da son derece başarılı bir şekilde yürütülmesinden memnuniyet duyduğunu da söyleyen Davutoğlu, proje için hedeflenen tarih 2017 olduğunu, ilk fazın 29 Ekim 2017'de şölen havasında açılacağını belirtti.



İSMİ NE OLACAK?

3. havalimanın ismi ile ilgili soru üzerine Başbakan Davutoğlu, istişareler yapıldığını ifade ederek,  ''Ancak bebeğimizin öncelikle dünyaya gelmesi gerekiyor sonra isim üzerinde konuşuruz.'' dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI NE OLACAK?

Atatürk Havalimanı'nın arazisinin ne olacağı yönündeki soruyu da cevaplayan Davutoğlu, '' Küçük bir bölümü özel uçakların inebileceği bir alan olacak. Geriye kalan büyük kısım ise yeşil alan olarak değerlendirilecek.''

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR 82
  • nec 9 yıl önce Şikayet Et
    rte yaparsınızzz ancakk
    Cevapla
  • Muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu şanlı gecmise sahip çıkmaya başladık cok sukur yavaştanda olsa ...
    Cevapla
  • Muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Bencede Abdülhamit han olması en güzeli
    Cevapla
  • canan 9 yıl önce Şikayet Et
    banliyö hattı ne zaman açılacak? bu ulaştırma bakanı bakamıyor mu işlere ne?
    Cevapla
  • Arif 9 yıl önce Şikayet Et
    Ulu Hakan Abdulhamit Han
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle