Kaynarca-Sabiha Gökçen metrosu start aldı

“İstanbul’da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı için çalışmalar başladı.

Kaynarca-Sabiha Gökçen metrosu start aldı
Kaynarca-Sabiha Gökçen metrosu start aldı
GİRİŞ 20.08.2015 07:35 GÜNCELLEME 20.08.2015 07:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul’da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını belirtti.

Bilgin, Bakanlığın İstanbul’da trafiği rahatlatmak amacıyla çok sayıda proje yürüttüğünü ifade ederek “Kaynarca- Sabiha Gökçen Metro Hattı da bunlardan biri. Söz konusu hattın yapım ihalesi gerçekleştirildi, işi alan Gülermak-YSE Ortaklığı ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı” dedi.

7.4 KM UZUNLUĞUNDA HAT

Söz konusu hattın 7.4 kilometre uzunluğunda olacağını ve 3 adet delme tünel, 1 adet aç-kapa olmak üzere 4 istasyondan oluşacağını belirten Bilgin, sözleşmeye göre metro hattının Mart 2018’de tamamlanacağını söyledi.

İşin bitimiyle Kaynarca’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na 13 dakikada ulaşılacağını vurgulayan Bilgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro çalışmalarının bitmesiyle Kadıköy’den Sabiha Gökçen’e raylı sistemlerle doğrudan ulaşımın sağlanacağını kaydetti.

Kadıköy-Kartal-Kaynarca, Kaynarca- Tuzla, Kaynarca-Pendik metro hatlarının Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlanacağını belirten Bilgin, “Anadolu yakasında yapımı tamamlanan ve yapılacak metro hatları İstanbul’da mesafeleri yakınlaştıracak. Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na 46 dakikada ulaşım mümkün hale gelecek” dedi.

METRO HATTI TAMAMLANDIĞINDA SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA ULAŞIM SÜRELERİ:

-Kadıköy’den 46 dakika

-Ayrılık Çeşmesi’nden 44 dakika

-Kartal’dan 17 dakika

-Pendik’ten 12 dakika

-Sirkeci’den 59 dakika

-Yenikapı’dan 62 dakika

YORUMLAR 13
  • sasa1213 8 yıl önce Şikayet Et
    çok çok geç kalınmış bir proje. kaç uçak kaçırdım trafikten ve havaalanı otobüsünün saatlerinden dolayı.
    Cevapla
  • cyylak 8 yıl önce Şikayet Et
    ya kelebek arkadas bu hukumet sayesinde bu kadar metro ağı acildi ve halan da devam.eden projeler var hala begenmiyosuniz 1r sene once neden peki bunlar yapilmamis demiyosunda simdi yapilanlari elestiriyosun madem utaniyosun gelme kardesim git ozaman almanya da yasa..
    Cevapla
  • FERİT 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte istanbul için en önemli ve gerekli metro hattıda yapılıyor. çok büyük bir sorundu.
    Cevapla
  • yorum-diyorum 8 yıl önce Şikayet Et
    izmirde havaalanına metro gitmiyor-otobüs terminaline metro gitmiyor.İnşallah 2050 yılında buralara gider istanbul 19 km metroyu 9 ayda bitiriyor izmir 6 km 9 yılda bitiriyor istanbullular siz yatın kalkın dua edin ya izmir istanbul gibi kalabalık olsaydı izmirlinin hali ne olurdu
    Cevapla
  • bence 8 yıl önce Şikayet Et
    hey yorumcular mızmızlanmayı bırakın. ülkenin bu halde olmasının temelinde chp -resmi ideoloji parmağı var 70 yılda darmadağın edilmeyen şehir kaldı mı. eğer Tayyib Erdoğan zihniyeti 70 yıl önce olsa eski kent merkezlerine çivi çaktırmaz şehri eski Avrupa kentleri gibi dizayn ederdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle