DM Yatırım İnşaat'tan Senegal çıkarması

Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding ortaklığında kurulan DM Yatırım İnşaat Senegal’de iki dev projeye imza attı.

DM Yatırım İnşaat'tan Senegal çıkarması
DM Yatırım İnşaat'tan Senegal çıkarması
GİRİŞ 15.02.2016 16:06 GÜNCELLEME 15.02.2016 16:06

Senegal'in başkenti Dakar’daki 105 milyon dolarlık toptancı kompleksi ve lojistik merkezi için Senegal Başbakanı Muhammed Bun Abdullah Dionne ve Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ile DM Yatırım İnşaat’ın kurucuları İsmail Doğan ve Mert Mildon arasında imzalar atıldı.

Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding ortaklığı ile 2014 yılında kurulan DM Yatırım İnşaat'ın, Senegal'in başkenti Dakar'daki toplam 200 Milyon USD olan projenin ilk kısmı olan 105 Milyon USD anlaşma kapsamında imzalar atıldı. 

Afrika'nın en büyük toptancı hali

DM Yatırım İnşaat tarafından, Senegalli tarım üreticilerini desteklemek amacıyla Dakar limanında inşa edilmesi planlanan 197 bin metrekaresi açık, 54 bin metrekaresi kapalı alana sahip toptancı hali kompleksi kamuya açık bir pazar niteliğinde olacak. En son teknolojiler kullanılarak inşa edilecek kompleks, Afrika'nın en büyük toptancı hali olma özelliği taşıyacak. Dakar'daki trafiğin düzenlenmesi amacıyla inşa edilecek olan ve tırların topluca bekleme yapabileceği lojistik merkezi ise 44 bin metrekarelik alana sahip olacak.