Üçüncü köprü ekonomiye ne kazandıracak?

Ağustos ayında açılacak Yavuz Selim köprüsü, akaryakıt ve iş gücü kaybından doğan yıllık 3 milyar liralık zararı ortadan kaldıracak.

Üçüncü köprü ekonomiye ne kazandıracak?
Üçüncü köprü ekonomiye ne kazandıracak?
GİRİŞ 08.03.2016 12:09 GÜNCELLEME 09.03.2016 08:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden yılda en az 110 milyon aracın geçmesi bekleniyor. Ağustos ayında açılacak ve trafiği büyük ölçüde rahatlatacak köprü sayesinde, birinci ve ikinci köprüye fazla yüklenilmesi nedeniyle akaryakıt ve iş gücü kaybından doğan yıllık 3 milyar liralık zararın ortadan kalkacağı belirtiliyor.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüncü köprüden otomobillerin, ticari araçların ve ağır vasıtaların geçeceğini vurgulayarak, birinci ve ikinci köprüye şu anda aşırı yüklenme olduğunu söyledi. 

"Yılda normal trafikte 110 milyon araç geçecek" 

Her geçen gün trafiğe yeni araç girdiğini ve talebin arttığını belirten Ilıcalı, "5-10 sene 3 köprü de kapasitesi zorlanmadan hizmet verecek. Günde 300 bin araç kapasiteli olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden yılda en az 110 milyon araç geçmesi bekleniyor. Bu söylediğim normal trafik akışında. Trafik sıkıştığında daha fazla geçebilir" ifadelerini kullandı. 

"3 milyar liralık kayıp ortadan kalkacak" 

Köprü sayesinde akıcılık azalacağı için şehir içi trafiğinin de rahatlayacağını dile getiren Ilıcalı, "Karayolları Genel Müdürlüğünün ilgili raporlarına göre, birinci ve ikinci köprüye kapasitesinin 2,5 katı yüklenilmesi nedeniyle ortaya çıkan akaryakıt ve iş gücü kaybından doğan yıllık 3 milyar liralık zarar ortadan kalkacak" diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • K.İst. 8 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul neden başlamıyor anlamış değilim.Yavuz Sultan Selim köprüsüyle birlikte duyuruldu köprü bitti kanalın güzergahı bile belli değil.
    Cevapla
  • evren 8 yıl önce Şikayet Et
    cunku gezicilere takilmak istenmiyor.
    Cevapla
  • selim metal 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Para paylaşılamıyor
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    kim kime dum duma, günlük 150.000 araç garantisi verilmiş mütahite, madem hesap bu kadar basit ve net neden garantili veriliyor, neden 150.000 araç olmasa aradaki farkı hazine karşılayacak...
    Cevapla
  • Mizah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence yanlış hesap , çünkü köprü çok kuzeyde. Dolaşmaya kalktığında yaklaşık 60 km yol uzuyor. Belki şehre girmeyen araçlar için ekonomik olabilir ama transit geçen araç sayısı o kadar fazla değil.
    Cevapla
  • Mizah 2 8 yıl önce Şikayet Et
    işte senin kafa bu kadar çalışıyor
    Cevapla
  • gerçek urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    işte çalışmak bu olsa gerek millet laflarla karıştırır ortalığı hükümet yararlı işlerle uğraşır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle