Ilgaz Tüneli'nde ışık göründü

Bakan Yıldırım, girişi ve çıkışı köpek balığının ağzı şeklinde tasarlanan Ilgaz Tüneli'nin "ışık gördü" işlemini yaptıklarını bildirdi.

Ilgaz Tüneli'nde ışık göründü
Ilgaz Tüneli'nde ışık göründü
GİRİŞ 03.04.2016 17:06 GÜNCELLEME 03.04.2016 17:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çankırı ile Kastamonu'yu birbirine yakınlaştıran, bu illeri Başkent Ankara'ya komşu kapısı yapan 11 bin metre uzunluğundaki Ilgaz Tüneli'nin Kastamonu-Çankırı sınırında "ışık gördü" işlemini yaptıklarını bildirdi.

Bakan Yıldırım, Ilgaz Dağı Tüneli'nde önce Çankırı, daha sonra Kastamonu tarafında son delme işlemini yaptı.

Yıldırım, 9 Kasım 2012'de burada temelin atıldığını anımsatarak, bugün 11 bin metrelik tünelde ışığın görüldüğünü bildirdi. Bolu Dağı Tüneli'nin 20 sene tamamlanamadığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sonunda umutsuzluğa kapıldık, 'acaba bu tüneli depo mu yapsak, patatesleri mi saklasak?' diye arayış içine girdik. O tünel bunun yarısı kadardı ama şimdi 11 kilometrelik tüneli 3 yılda tamamlamış oluyoruz. Bu yıl içinde sadece 60 kilometre tünel bitireceğiz."

Kastamonu-Çankırı arası 6 kilometre kısalıyor

Tünel hizmete alındığında Kastamonu-Çankırı arası mesafenin 6 kilometre kısalacağını belirten Yıldırım, "Şu dağı tırmanan yoldan Kastamonu'yu yokuş aşağı indiğimizde olan mesafe 26 kilometre. Bu mesafeyi tünelden gittiğimiz zaman 8 dakika, dağdan gittiğimizde kış kıyamet yoksa 35 dakika, 4 kat daha kısa sürede bu yolla Ilgaz Dağı'nı geçmiş olacağız." dedi. 

Ne zaman faaliyete geçiyor?

Tünelden yıl sonunda hiçbir engelle karşılaşmadan Kastamonu'dan Çankırı'ya kısa sürede seyahat edilebileceğini ifade eden Yıldırım, "Bir yılda bu tünelin kazandırdığı para 40 milyon lira, sadece yakıttan ve zamandan.'' dedi.

YORUMLAR 12
  • msf 8 yıl önce Şikayet Et
    cok zor bir yoldu hele kisin insan yola cikmaya korkuyodu ALLAH razi olsun yapanlardan kastaminuya yillardir birhayal olan isi gerceklestirdiler
    Cevapla
  • feryat_ahm 8 yıl önce Şikayet Et
    Kalıbın tasarımını ve imalat projelerinin ben yaptım, tekrar tekrar kullanılıyor olması gurur verici.
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Çaldı çırptı diyenlere kapak olsun.11 km uzunluğundaymış.
    Cevapla
  • Epu 8 yıl önce Şikayet Et
    ramazan bayramina yetistir cengoooooo....3 ay var...uyuma cengoooo....
    Cevapla
  • ahimsa 8 yıl önce Şikayet Et
    teşkkürler ak parti teşekkürler ak parti hükümeti teşekkürler sayın başbakan bu tüneldeki ışık gibi terörle mücadelede de ışık olacak çözümler bulunsun ve artık mücahitlerimizin kanları akmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle