Abdülhamit'in hayali gerçek oluyor!

2. Abdülhamit Han'ın Fransızlara çizdirdiği ve bugün Karadeniz-Akdeniz yolunun birinci etabı olan Ordu-Sivas bağlantısında sona gelindi.

Abdülhamit'in hayali gerçek oluyor!
Abdülhamit'in hayali gerçek oluyor!
GİRİŞ 28.04.2016 00:20 GÜNCELLEME 29.04.2016 21:14
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

2. Abdülhamit'in 1876 yılında tahta çıkmasının ardından Anadolu'nun bölgelerini birbirine kavuşturmak amacıyla 1890 yılında Fransız mühendislere çizdirdiği Ordu-Sivas yolu 126 yıl sonra tamamlanma aşamasına getirildi.

Dağları delerek inşa edilen, Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacak en kısa yol olan ve halen tehlikeli virajlarla dolu 114 kilometrelik Ordu- Mesudiye yolu 88 kilometreye düşecek. Bunun yanı sıra 3.5 saat olan Mesudiye- Ordu güzergahı da 1 saate inecek. 325 km olan ve 5 saat süren Ordu- Sivas yolu ise 2.5 saate düşecek.



'İÇ ANADOLU DENİZE KAVUŞACAK'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz-Akdeniz yolunun en zorlu ve yorucu etabı olan Ordu-Sivas yolunda sona gelindiğini belirtti. Yılmaz, "Asrın projesinde artık sona yaklaşıldı. Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karadeniz-Akdeniz yoluyla birlikte, Ordu'dan Mesudiye 1 saate, Sivas ise 2.5 saate düşecek. 600 km'lik Karadeniz-Akdeniz yolu, Ordu-Sivas bağlantısının açılmasıyla birlikte tamamlanmış olacak. Yol sayesinde dağlar dize, İç Anadolu denize kavuşacak" dedi.



123 KİLOMETRE KALDI

Yılmaz, dağların ve kayaların oyularak açıldığı yol güzergahında toplam uzunlukları 753 metre olan 8 adet köprünün 630 metrelik bölümünün tamamlandığını belirterek, "Kalan 123 metre uzunluğundaki köprünün yapımı hızla sürüyor. Projede toplam uzunlukları 15 km olan 25 adet tünel bulunuyor. Bunun 20 tanesi tamamlandı, 5 tanesinin yapımı tamamlanmak üzeredir. Ordu-Sivas bağlantısı 2017 yılı sonunda hizmete açılacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR 30
  • balaban 7 yıl önce Şikayet Et
    Bundan önceki hükümetlerde keşke bunun yaptığının yarısını yapabilselerdi.Türkiye daha güzel seviyelerde olurdu.Hala yapılan her şeye muhalefet oluyorlar.Allah islah etsin.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun onun için çekemiyorlar üstümüze sürkli maşaları salıyorlar....tüm engellemelere ragmen inşallah uçaklar duble yollar hava meydanları nükleer sanraller konutlar toki ler tanklar helikopterler barajlar köprüler terörle mücdeleler arabalar uydular yapmaya devam edilecek durmak yok hizmete devam........
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    haritayla gösterilseydi güzel olurdu
    Cevapla
  • Milliyetçi 7 yıl önce Şikayet Et
    az bekleyin onada sıra gelir acele etme
    Cevapla
  • Habip yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Kozan- Kayseri yolu on beş yıldır bitirilemiyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle