Osman Gazi Köprüsü'nde bir ilk!

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Osman Gazi Köprüsü'nde asfaltlama çalışmalarına başlandı.

GİRİŞ 01.06.2016 11:43 GÜNCELLEME 02.06.2016 15:37
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Osman Gazi Köprüsü'nde tabliyelerin konumlandırma işleminin yapılması ve kaynaklama işleminin tamamlanmasının ardından tabliyelerin üzeri kumlama yöntemiyle paslardan arındırıldı ve özel izalasyon boyaları uygulandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bu işlemlerin ardından köprüde araçların geçeği bölümde asfaltlama çalışmaları başladı. Çalışmalar 24 saat aralıksız sürdürülüyor.  Bir yandan asfaltlama yapılırken, bir yandan da köprünün elektrik işleri ve ana taşıyıcı kablonun korumalarının montajı yapılıyor.

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ

252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.

YORUMLAR 38
  • Mustafa Gürak 7 yıl önce Şikayet Et
    Büyük yatırımların büyük paralarla olduğunu çok iyi bilen,pazarlama uzmanıyım.Kariyerimin bir bölümünde Sütaş AŞ de sürdürdüm.Bu belirtilen 35 $ +kdv doğruysa ki olabilir.bir uzman olarak bu köprüden bu paraya geçmektense,bu bedelin 1/3 irine yani en fazla 25-35 TL arasında bir bedelle körfezi yakıtla geçerim.Göreceksiniz,Bu bedelle bu geçiş istenilen ve yatırımcıların beklentilerini karşılamaz.Ben tam 40 yıldır bu güzergahı tek şeritli olduğu yıllardan beri kullana biriyim
    Cevapla
  • mehmet sezgin 7 yıl önce Şikayet Et
    yanılıyorsunuz zaman çok pahalı
    Cevapla
  • Yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    Böyle ucret mi olur? En fazla gidiş dönüş 40 tl olmalı ki vatandaş faydalansın. 120 lira geçiş ücretiyle sermayeyi kediye yükleriz
    Cevapla
  • ASDS 7 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre gayet uygun iki saat dolaşmaktansa 6 dakikada geçerim. Tamam belki yakıt olarak o kadar yakmaz ama bu kadar kısa sürede geçmek gayet iyi. Daha uygun olsa daha iyi olur illaki ama dolar düşerse fiyatta düşer. İstemeyen diğer yolu kullansın hiç olmazsa hem köprü hemde diğer yollar rahatlamış olur. Sonuçta devletten para çıkmadı.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    75 lira idealdir 120 lira nedir yuh artık
    Cevapla
  • ddd 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika mi lan burasi asgeri ucret 2 bin dolar felan olsaydi ozaman bu gecis ucreti kabullenilebilirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle