Anahtar teslim hastane

Yatırımlarını sağlık alanına yoğunlaştırdıklarını aktaran Kayı Holding’in patronu Coşkun Yılmaz, anahtar teslim hastane yaptıklarını söyledi

Anahtar teslim hastane
Anahtar teslim hastane
GİRİŞ 04.06.2016 12:55 GÜNCELLEME 04.06.2016 12:55

Müteahhitlik, inşaat, yatırım, gayrimenkul, enerji ve sağlık olmak üzere 5 farklı sektörde faaliyet gösteren Kayı Holding, bu yıl 25'inci yaşını kutladı. 19 ülkede, 65 noktada faaliyet gösteren ve 240 milyon dolarlık toplam ciroya ulaşan şirket, yılsonuna kadar cirosunu 400 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Cironun yüzde 90'ını yurtdışı projelerden elde ettiklerini aktaran Kayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz, "Grup yatırımlarımız 25 yıl önce inşaat sektörüyle başladı. Şu anda enerji, turizm ve sağlık alanlarında da faaliyet gösteriyoruz. Son dönemde yatırımlarımızı sağlık alanında yoğunlaştırdık" şeklinde konuştu. Sağlık sektöründe anahtar teslim hastane hizmeti verdiklerini aktaran Yılmaz, şunları anlattı: "Bu iş kolu 'package' olarak tabir ediliyor. Yani hastanelerin projelendirilmesinden başlayarak kullanılacak alet ve ekipmanların alım ve kurulumu, daha sonra da tüm hastane ekibinin ekipman ve aletleri konusunda eğitilmesini kapsayan geniş bir alanda hizmet veriyoruz. Dünyada bu anlamda hizmet veren 3-4 şirketten biriyiz.Türkiye'de tekiz." Kayı İnşaat'ın kontrat değerinin 2.1 milyar dolara ulaştığını anlatan Yılmaz, "Halihazırda 25 hastanede hizmet veren medikal görüntüleme ve radyoterapi şirketimiz de 3 yılda Türkiye'nin en büyük medikal görüntüleme firması haline geldi" dedi.

200 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞ

Kayı Holding CEO'su Alpaslan Korkmaz da package alanında 200 milyon dolarlık sipariş aldıklarını ifade etti. Korkmaz, "Ayrıca Gaziantep'te kamu-özel sektör işbirliği ile bin 875 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. 25 yıllık işletmesi tarafımıza ait olan projeyi Samsung ve Salini Impregilo'nun eşit ortaklığında gerçekleştiriyoruz. 700 milyon dolar değerindeki bu yatırımla yurtdışından yüzde 100 finansman sağladık" diye konuştu.

HEDEFTE AFRİKA VAR

Sağlık grubunu bir dünya markası yapma hedefiyle yola çıktıklarını anlatan Yılmaz Coşkun, "Medikal görüntüleme ve radyoterapi alanında 10 ülkeye yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yıl Kenya, Uganda ve Senegal'de yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.