Başbakan açıkladı! İki il birbirine bağlanıyor

Başbakan Binali Yıldırım, 16 km'lik tünel ve sayısız köprülerle Erzincan ve Elazığ'ın birbirine bağlanacağını söyledi.

Başbakan açıkladı! İki il birbirine bağlanıyor
Başbakan açıkladı! İki il birbirine bağlanıyor
GİRİŞ 04.06.2016 17:20 GÜNCELLEME 04.06.2016 17:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninine katıldı. Konuşmasında bölgede yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yıldırım, "16 km'lik tünel ve sayısız köprülerle Kuzeyden Güneye koridor oluşturup Erzincan'ı Elazığ'a bağlıyoruz" dedi.

Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları: 

188 ESERİN AÇILIŞINI YAPTIK

Biz gittiğimiz yere eli boş gitmeyiz, hele hele ata yurduna eli boş gelinir mi? Bugün 188 eserin açılışını yapıyoruz . Bugün farklı bir mutluluk yaşıyorum. Çünkü canlarımın arasındayım. Bir kez daha bu eserlerin yapılmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam. İşimiz hizmet, gücümüz millet.

AÇILIŞI YAPILAN ESERLER

Eğitim alanında 13 tane yeni eseri Erzincan'a kazandırdık. Erzincan'daki kız imam hatip lisesinin açılışını yaptık. Refahiye devlet hastanesinin açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.Mimar Sinan Mahalllesi'nde 224 dairesinde polis lojmanı yaptık. Polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız bu ay yıldızlı bayrağın bekçisidir. Birliğimizin, kardeşliğimizin teminatıdır. 

2001 yılında neler olduğunu hatırlayın. Bir günde krizlerle Türkiye'nin ne hale geldiğini hatırlayın. yazar kasaların havada uçuştuğu dönemleri hatırlayın. Paramızın pul olduğu günleri hatırlayın. Ne hale gelmiştik. Bugün artık parası ile ekonomisi ile itibarı yüksek bir Türkiye var karşınızda. Bu Türkiye sizin eserinizdir. IMF'nin önünde el pençe divan tutan bir Türkiye'den bugün IMF'ye borç veren bir Türkiye var.Küresel krizlerde durmak yok hizmete, yatırıma devam diyerek ülkemizi krizlerden koruyarak istikrarın devam edişi için 14 yıldır çalışan bir AK Parti iktidarı var.14 boyunca çalıştık, ekonomisini geliştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Ekmeğimizi böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz.

"ERZİNCAN'I ELAZIĞ'A BAĞLIYORUZ"

Hava yollarını halk yolları yaptık. İnterneti Afrika seviyesinden alıp bu hallere getirdik. Size de bu yakışır. Kop dağını delip Erzurum ile Bayburt'u birbirine komşu yapacağız. 16 km'lik tünel ve sayısız köprülerle Kuzeyden Güneye koridor oluşturup Erzincan'ı Elazığ'a bağlıyoruz.

YORUMLAR 8
  • şevket basuryan 7 yıl önce Şikayet Et
    erzincan-tercan-kığı-bingöl yolu yapılsa güneyle kuzey arasındaki en kısa yol olur.
    Cevapla
  • mrsn 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu hava limanı birde Mersin'e yapılsa
    Cevapla
  • Malcolmx 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda elazığ adını bir projede duyduk
    Cevapla
  • MalatyLı 7 yıl önce Şikayet Et
    Xeyırli olsun millete
    Cevapla
  • bence 7 yıl önce Şikayet Et
    yozgatın havalimanı ihtiyacını giderin ltf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle