Rize’de havalimanı sevinci

Türkiye'de’de deniz dolgusu ile inşa edilecek Rize- Artvin Havalimanı için YPK kararının çıkması, Rizeliler'i sevindirdi.

Rize’de havalimanı sevinci
Rize’de havalimanı sevinci
GİRİŞ 13.06.2016 13:37 GÜNCELLEME 13.06.2016 13:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rize- Artvin Havalimanı projesi için YPK'nın aldığı karar, Rize’de sevinçle karşılandı. Kararın bir an önce hayata geçirilmesini ve yapım çalışmalarının başlatılmasını beklediklerini ifade eden Rizeliler, gelişime katkı sağlayacak havalimanı projesi ile istihdam ve turizminde olumlu yönde gelişeceğine inandıklarını söyledi.

RTSO BAŞKANI KARAMEHMETOĞLU: BÖLGEMİZE ÇOK ŞEY KATACAK

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, havalimanı projesinin bölgenin ve ülkenin en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür etti. Havalimanı olmayan kenti ikinci ligde top koşturan takıma benzeten Karamehmetoğlu, "Bizim belki arsamız yok ama muhteşem bir doğamız var. Bu doğal güzellikleri ülke ve dünya insanı ile paylaşmak istiyoruz. Bunun en önemli alt yapılarından biri de havalimanıdır. Bölgemize çok şey katacağına inanıyorum" dedi.

'RİZE’Yİ TURİZME HAZIRLAMAMIZ GEREK'

12 ay turizmi hedefi olan Rize’de havalimanının devreye girmesiyle birlikte turist sayısının 3’e katlanmasını beklediklerini kaydeden Karamehmetoğlu, "Rize’yi turizm yönünden geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Devletimiz alt yapı eksikliklerini gideriyor. Bölgemizde 5 yıldızlı otellerin de tamamlanması ile birlikte Rize bir turizm cazibe merkezi haline gelecek. Bu güzellikleri gelecekte hep beraber yaşayacağız" diye konuştu.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ

Rize-Artvin Havalimanı, Pazar ilçesi Yeşilköy Köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık alanda, kıyıdan 26 ila 32 metre uzaklıktaki deniz dolgu alanında yapılacak. Derinlik yapısı itibariyle dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak havalimanı inşaatında 100 milyon ton civarında taş kullanılacak. Proje kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist ile apron inşa edilecek. Genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet verecek olan Rize Havalimanı' nın ayrıca kompozisyon sınıfı D, türbülans sınıfı ağır, kalkış ağırlığı 150 bin kilogramdan fazla olan uçaklara da hizmet vermesi bekleniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Selamet 7 yıl önce Şikayet Et
    Artvin'e de ortak havaalanı dendi ama Rize ye yapıldı Artvin'e yine boş hava
    Cevapla
  • Selamet 7 yıl önce Şikayet Et
    Artvin'e de ortak havaalanı dendi ama Rize ye yapıldı Artvin'e yine boş hava
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun şimdiden. memleketim yozgat a yıllardır söz verilen havalimanı yapilamadi gitti. dağlara taşlara denizlere yapılan havalimanı bizlere yok.
    Cevapla