Yıldırım'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Osmangazi Köprüsü'nden Ramazan Bayramı tatili nedeniyle geçen araç sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması
Yıldırım'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması
GİRİŞ 09.07.2016 19:43 GÜNCELLEME 09.07.2016 20:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, "Osmangazi Köprüsü 1 Temmuz'da  açıldı. bugün sekizinci gün. Ortalama 760 bin civarında geçiş oldu. Günlüğe  vurduğumuz zaman 95 bini geçiyor. OnuOtomobil eş değeriyle çarptığımız zaman 100  bin, 101 binin üzerinde günde, trafik var. Çok yoğun ilgi var. Çok büyük bir  kolaylık. Dönüşler de bugün itibarıyla başladı. Yarın  da bu yoğunluk devam edebilir. Herhalde dönüşte de bir o kadar olur. 1 milyonun  üzerinde 1,5 milyona yaklaşır. Hayırlı olsun." dedi. 

Başbakan Yıldırım, gazetecilere Osmangazi Köprüsü'nden  Ramazan Bayramı tatili nedeniyle geçen araç sayısına ilişkin açıklamalarda  bulundu.

Köprünün büyük bir kolaylık sağladığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle  konuştu:

"Osmangazi Köprüsü 1 Temmuz'da açıldı. Bugün sekizinci gün. Ortalama  760 bin civarında geçiş oldu. Günlüğe vurduğumuz zaman 95 bini geçiyor. Onu  otomobil eş değeriyle çarptığımız zaman 100 bin, 101 binin üzerinde, günde trafik  var. Çok yoğun ilgi var. Çok büyük bir kolaylık. Dolayısıyla vatandaşlarımız  buradan rahatça tatillerine gittiler. Dönüşler de bugün itibarıyla başladı. Yarın  da bu yoğunluk devam edebilir. Herhalde dönüşte de bir o kadar olur. 1 milyonun  üzerinde 1,5 milyona yaklaşır. Hayırlı olsun. Çok güzel bir hizmet. Yol, köprü,  bunlar medeniyet. Eskiden vatandaşlarımız dışarı memleketlere gittiği zaman  imrenirdi, 'Bizde de acaba bunlar olsa ne güzel olur' diye. Allah'a şükür şimdi  artık başkaları bize imreniyorlar."

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli

Başbakan Yıldırım, dünyanın büyük eserlerini ülke ve millet için  yapacak güce ulaştıklarını ve Türkiye'nin böyle bir noktaya geldiğini  vurgulayarak, "Bu, milletimiz sayesinde oldu, milletimizin duası, desteği ve  millet sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının Türkiye için yaptığı  ölümsüz eserlerden bu yalnızca bir tanesi." dedi.

Ulaşım konusunda daha pek çok yatırım gerçekleştirildiğine işaret eden  Başbakan Binali Yıldırım, Marmaray ve Avrasya Tüneli'nin bunlardan bazıları  olduğunu kaydetti.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü var, dünyanın en geniş köprüsü. Onu da 26  Ağustos'ta açacağız. Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık'ta açacağız. Dünyanın en büyük  havalimanı süratle yükseliyor. Allah'a şükür Türkiye, etrafında ateş çemberi  olmasına rağmen, dünyanın en hızlı büyüyen beş ülkesinden biri olma unvanını  sürdürüyor. Her şey daha güzel olacak. Yarınlarımız bugünlerimizden çok daha  güzel olacak. Bu vesileyle milletimizin geçmiş mübarek Ramazan Bayramı'nı da canı  gönülden kutluyorum. Ama hain terör örgütü bayram, seyran dinlemiyor. Bunların  kutsalı yok, bunların kıblesi yok. Bugün gene Mardin'de maalesef hain bir saldırı  gerçekleştirdiler ve 2 şehidimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan  rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Hasan KARAKURT 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapıldığına Allahın verdiği kadar seviniyorum Fakat ne yapıp yapıp ucuzlatılması şart bu paraya geçmek akıl işi değil Çok aciliyetim varsa geçerim onun dışında geçmemin anlamı yok Geçen sayı bakın 100 bin den 10' bine düşecek
    Cevapla
  • ehli sünnet 7 yıl önce Şikayet Et
    bedava iken bile ortalama 100 bin ise normal zamanda 20 bini gecmez kslan 20 bini devlet firmaya oder hazineden yazik gunah..
    Cevapla
  • bay x 7 yıl önce Şikayet Et
    tovbe tovbe uzaklasin buradan parelel zihniyet
    Cevapla
  • vanli 7 yıl önce Şikayet Et
    bende dün yalovadan gelince kullandim cok guzel olmus. ama insaallah fiyati geri cekerler
    Cevapla
  • Rıdvan 7 yıl önce Şikayet Et
    köprüden geçtim rüya gibi helal olsun.bir saatte eyüpten gemliğe geldim ama köprünün fiyatıda çok fazla köprünün yapılması ne kadar pozitif bir şey ise fiyatıda o derece negatif bir durum.İnşallah dülürürler bence hakkı 20 tl.
    Cevapla
  • Mak 7 yıl önce Şikayet Et
    İdo Yenikapı - Yalova Arasına 2 saatte bir feribot koymuş, 1 saat 15 dkda gidiyor, 49 tlden başlayan fiyatlar var.. Feribot fiyatına göre kıyas yapan kişiler nerede ? Yenikapıdan gebzeye gitmeniz normalde köprüyü kullansanız 1.5 saati geçiyor. Hadi şimdi oturun yenikapıdan köprüye kadar giderken yakacağınız yakıtı hesaplayın matematik dehaları.. Hadi feribot fiyatıyla körpü fiyatını kıyaslayın.. Köprü köprü ile kıyaslanır, trde 2 tane var zaten, bu 2 katı büyükse 2 katı fiyat olur hepsi bu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle