Çikolata Parkı yıl sonunda hizmete giriyor

Karadeniz'de çikolatanın merkezi olacak projenin yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Çikolata Parkı yıl sonunda hizmete giriyor
Çikolata Parkı yıl sonunda hizmete giriyor
GİRİŞ 19.08.2016 10:26 GÜNCELLEME 19.08.2016 10:26

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gülyalı ilçesinde yapımı süren Çikolata Park'ın yıl sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

Yılmaz, Gülyalı ilçesinde yaklaşık 55 dönüm alan üzerine kurulan Çikolata Park inşaatında incelemeler yaptı.

EKİPLER ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Yetkililerden bilgi alan Yılmaz, yaptığı açıklamada, inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü ve ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti.

Projeyle bölgedeki fındık satışı ve fındıklı ürün çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerine işaret eden Yılmaz, "Fındık sektör temsilcileri de projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle fındık ürünleri satan firmaların ürettikleri her şey buradan yerli ve yabancı turistlere ulaşacak. Böylece fındıkta iç tüketim ciddi oradan artacak" diye konuştu.

"YIL SONUNDA HİZMETE GİRECEK"

Yaklaşık 8,5 milyon lira maliyetindeki projenin bölgeye kazandırılmasının son derece önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Yıllık ortalama 200 bin ton ile dünyada en çok fındık üretimi yapılan Ordu'da hayata geçirilecek bu proje, ilimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındığa da değer katacak. Burada fındığın tanıtımı yapılacak ve tüketimini artırmaya yönelik farklı uygulamalar geliştireceğiz. Burada ayrıca butik çikolata mağazalarında isteyen herkese çikolata ile ilgili kurslar verilecek. İnşallah fındıkta iç tüketimi artıracak, Karadeniz'de çikolatanın merkezi olacak bu proje, yıl sonunda hizmete girecek." ifadelerini kullandı.