Anadolu Yakası'na yeni demiryolu hattı

Bakan Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçmesi planlanan demiryolunun güzergahını açıkladı.

Anadolu Yakası'na yeni demiryolu hattı
Anadolu Yakası'na yeni demiryolu hattı
GİRİŞ 21.08.2016 14:03 GÜNCELLEME 21.08.2016 14:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprünün üzerinden geçen raylı sistemin güzergahını açıkladı.

Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katılan Arslan, 26 Ağustos'ta açılması planlanan 3.Köprü hakkında bilgi verdi.

'215 KM YOL YAPILDI'

Projenin köprüden ibaret olmadığını anlatan Arslan, 'Biz sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapmakla kalmadık. Köprüyü, bağlantıları ile birlikte Çamlık'a, Paşaköy'e ve Kurtköy'e kadar indiriyoruz. Ayrıca Hüseyinli'den Şile'ye giden bir bağlantı ve Riva çıkışı da var. Avrupa Yakası'nda ise 3. Havalimanı ve Mahmutbey'e kadar giden bağlantısı var. Bağlantı yolları ile 215 km yol yapıldı ki, 4 gidiş 4 geliş fonksiyonu var.'' şeklinde konuştu.

DEMİRYOLU GÜZERGAHI

Köprü üzerinden geçen raylı sistemin detaylarını da paylaşan Arslan, şöyle devam etti:

''Köprünün üzerinde bir gidiş bir geliş, demiryolu için yer ayrıldı. Devamında da Anadolu Yakası'nda yeni bir demiryolu ki, Akyazı'ya gidip ana hatla birleşiyor.

Avrupa Yakası'nda da otoyol Kınalı'ya kadar uzanıyor. Demiryolu da Halkalı'ya kadar gidip Halkalı-Kapıkule demiryoluyla birleşiyor.''

Şu an 215 kilometrelik yolun bittiğini belirten Arslan, bu yolların Anadolu Yakası'nda ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu ile Avrupa Yakası'nda Kınalı'dan itibaren ihale edilen yeni yollarla uzaltılmasının planlandığını ifade etti. 

TRAFİK RAHATLAR MI?

Arslan ayrıca, diğer köprülerde yüzde 30 civarında küçük aracın bu köprüye kaymasının beklendiğini, bunun da İstanbul trafiğini rahatlatabileceğini söyledi.

REKORLAR KÖPRÜSÜ

Öte yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metre genişliğiyle dünyanın en geniş köprüsü konumunda. Ayrıca köprü ayaklarının karaya kurulması sebebiyle kule yükseliği 322 metre olarak tasarlandı. Bkan Arslan da, bu tip bir köprüde 322 metrenin yeni bir rekor olduğunu söyledi.

TÜRKLER PATRON OLDU

Bakan Arslan'ın açıklamasında dikkat çeken bir diğer detay ise, Türk firmaların taşeronluktan ana yüklenici seviyesine çıkmasıyla ilgili sözleriydi. Arslan, projelerde artık Türk şirketlerin ana yüklenici, diğer ülkelerin ise taşeron olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 12
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    yığın herşeyi istanbula bakalım ne olacak, istanbul koca bir megaköy, o evler yıkılacak olsa birbirinin üzerine domino taşı gibi yıkılır da türkiye altından kalkamaz en az olur, sivasa yatırım yapın geliştirinde 1 er 2 şer milyonluk bi 5 6 şehir daha oluşsun biraz olsun iztanbul rahatlasın, ama yok 3 katlı tünel, 500km metro hattıvb.vb. yok yok yer kalmadı anlaşılmıyor mu yer yok.
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Diğer şehirler üvey evlat
    Cevapla
  • ARİF KARA 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin 4 te 1 i orada yaşıyor. verginin 3 te 1 ini orası veriyor.
    Cevapla
  • Selami 7 yıl önce Şikayet Et
    Projelerin hayata geçirilmesi darbe yapmak isteyenlere ve destekçilerine en büyük darbe olarak indirilecektir projelerin durdurulması onların istediğini yapmaktır Eylül ağustos aylarında Sultanbeyli metrosunun ihalesi yapılacaktı inşallah onu da bekliyoruz
    Cevapla
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    paşaköy de yeni yolları ve bağlantıları gördüm. çok güzel. inşallah üçüncü köprüdeki demiryolu geçişi atıl kalmaz kısa zamanda hayata geçer.
    Cevapla
  • Mustafa T. 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için Adana'ya da bir çivi çakın. Yapılan yatırımların çoğu İstanbul, Ankara, İzmir. Diğer şehirlere üvey evlat muamelesi yapılmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız 2011 Haziran/Adana mitinginde bizlere Adana metrosunun ulaştırma bakanlığına devredileceği sözünü vermişti ancak hiç bir adım atılmadı ve galiba bu konu unutuldu gitti. Sosyal devlet anlayışıyla bizde böyle güzel haberler almak isteriz.
    Cevapla
  • Anadolulu Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    izmir mi! hayal görüyorsun herhalde. izmirde chp ve sit'çiler olduğu müddetçe hiçbir şekilde iş yapamazlar. belki 10 senede 2 iş anca. o da belediyenin menfaati varsa tabii...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle