Şile’de deplase çalışmaları başladı

Şile'de, liman yenileme projesi kapsamında, kanalizasyon ana kolektör hattının deplase çalışmalarına başlandı.

Şile’de deplase çalışmaları başladı
Şile’de deplase çalışmaları başladı
GİRİŞ 01.09.2016 17:41 GÜNCELLEME 01.09.2016 17:41

Şile Belediyesi, liman yenileme projesi kapsamında deniz üzerinde yapılan çalışmaları bitirerek kanalizasyon ana kolektör hattının deplase çalışmalarına başladı.

Kanalizasyon ana kolektör hattının yenileme çalışması ile Şile kanalizasyon hattının arıtma tesisine giden en büyük ana hattı geliştirilerek yenileniyor. Şile’nin geleceği için yağmur suyu hatlarının yenilenmesi, sellere ve taşkınlara karşı önlemlerin arttırılması ile alt yapı çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Şile Belediyesi deplase çalışması ile de Şile için ileriye dönük önemli bir uygulamaya imza atmış oldu.

Dolgu alanı ayağa kalkıyor

Plana göre, deplase çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Şile’nin dev projelerinden Liman Yenileme Projesi son şekline doğru adım atacak. Alt yapı çalışmalarının bitimi ile proje kapsamında bulunan yol ve otopark çalışmalarına geçilecek. Şile için büyük bir değişime neden olacak olan Kent Meydanı ve Liman Yenileme Projesi ile dört mevsim yaşanabilir bir Şile için, sosyal yaşam alanları desteklenecek ve otopark sorununa çözüm sağlanması bekleniyor.

KAYNAK: İHA