Üsküdar Meydan Projesi için ilk adım atıldı

Üsküdar Meydan Projesi, Üsküdar Belediyesi eski hizmet binasının yıkılmasıyla start aldı.

Üsküdar Meydan Projesi için ilk adım atıldı
Üsküdar Meydan Projesi için ilk adım atıldı
GİRİŞ 03.09.2016 12:20 GÜNCELLEME 03.09.2016 13:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de muazzam bir 10-15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz” dedi.

Üsküdar’ın çehresini değiştirecek olan ‘Meydan Projesi’ start aldı. Proje kapsamında Üsküdarlı vatandaşlara 1984 yılında bu yana hizmet veren Üsküdar Belediyesi eski binasının yıkımı gerçekleşti. Düzenlenen yıkım törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile belediye personeli katıldı. Yıkım öncesi kurban kesimi gerçekleşti.

Yıkılan eski hizmet binasının yerine kapalı otopark ile meydan yapılması planlanıyor. Yaklaşık iki yıl sürecek olan proje hakkında bilgi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Tarihi bir günü yaşıyoruz. Hem mutluyuz hem hüzünlüyüz. Mutluyuz çünkü Üsküdar’ımızın merkezinde yıllardır konuşulan,tartışılan kentsel dönüşümün ilk adımını atma mutluluğunu yaşıyoruz. 3 Eylül 2016 Üsküdar Meydan’daki dönüşümün ilk kazmanın ilk kepçenin vurulduğu günü yaşıyoruz" dedi.

'BİN ARAÇLIK OTOPARK'

Başkan Hilmi Türkmen, "Artık gelişen dünyada, hem ülkemizde hem Avrupa’da gelişmiş ülkelerde şehirler meydanlarıyla, yeşil alanlarıyla, parklarıyla meşhurdur. İnşallah önümüzdeki iki ay içerisinde bu belediye hizmet binamızdan başlamak üzere katlı otoparkı, alışveriş merkezleri olmak üzere bu bölgede yeni bir alan elde ediyoruz. Bu alanın altı komple otopark oluyor. Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de muazzam bir 10- 15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz. Bu meydanımızın adı Mimar Sinan Meydanı. Bu çalışmayı, bu projeyi tam iki yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz. 2018’imizin Temmuz Ağustos ayında inşallah güzel bir Üsküdar Meydanı ve Üsküdar’a güzel bir otoparkı kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    bir kerede bizim kültürümüze bir kerede bizim mimarimize göre yapın!!! bir kerede kendi mimarimizi yaşatalım!!!!!!!!! SADECE BİR KERE !!!!!!!
    Cevapla
  • aras 7 yıl önce Şikayet Et
    bu daha kaba taslak hali daha düzeltmeler yeşillendirmeler olacaktır ama sonuçta meydan orası çokta yeşillik beklemek saflık arkası sağı solu yeşillik zaten olur ama görüntüsü güzel hoşuma gitti üsküdarın o karmaşık halinin biraz düzelmesi düzenlenmesi lazımdı
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen tamamen betonla kaplı güneşin kabağında meydan yapmayın artık. Yüksek ağaçların gölgesinde güzel meydanlar yapın. Üsküdar'daki çınarlar çoğalsın.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah iki yılda biter. Metro bitiseydi iyiydi.
    Cevapla
  • omerfaruk 7 yıl önce Şikayet Et
    1 tane agac yok kocaman beton meydan. Yakısıyor mu hic ? Neyse nasıl hakedıyorsak oyle yonetiliriz.
    Cevapla
  • pehlivanlar 7 yıl önce Şikayet Et
    altinda otopark olan meydana köklü agac dikemezsin!! düşünmek gerek biraz!!
    Cevapla
  • aras 7 yıl önce Şikayet Et
    sağı solu arkası hep ağaçlık ben ne t gördüm sen nasıl bakıyosun dikkatli bak
    Cevapla
  • Hasan S. 7 yıl önce Şikayet Et
    senin chp ve hdp pkk yönetmeli sen bundan anlarsın. üstelik bir tane ağaç yok diyorsun ya öyle görmek istediğindendir o. iyi bak. ayrıca tanıtım filmi çıktığında var veya yok diye torum yapmalıydın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle