İzmir-Ankara arası yolculuk 4.5 saate iniyor

‘İzmir- Ankara Otoyolu’ projesiyle iki şehir arasındaki yolculuk süresi 8 saatten 4.5 saate inecek.

İzmir-Ankara arası yolculuk 4.5 saate iniyor
İzmir-Ankara arası yolculuk 4.5 saate iniyor
GİRİŞ 14.09.2016 07:09 GÜNCELLEME 14.09.2016 07:09
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başkent Ankara ile İzmir’i birbirine bağlayacak olan ‘İzmir- Ankara Otoyolu’ projesiyle birlikte karayoluyla 8 saati aşan yolculuk süresi 4.5 saate inecek. 8 milyar liraya mal olması beklenen proje ile Uşak, Manisa ve ilçeleri de İzmir’e bağlanacak. 501 kilometrelik otoyolun 243 kilometresi Ege Bölgesi’nde yer alıyor.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu, “Proje çalışmaları devam eden Ankara-İzmir Otoyolu güzergâhı, Ankara Çevreyolu’ndan başlayarak, Temelli, Polatlı, Sivrihisar, Çifteler, Kırka, Dumlupınar, Uşak, Kula, Salihli ilçelerinden geçiyor. Marmara Gölü’nün kuzeyinden geçtikten sonra Hamzabeyli Köyü mevkiinde İstanbul-İzmir Otoyolu’na bağlanıyor. Ankara-İzmir Otoyolu mevcut devlet yoluna göre daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamaktadır. Söz konusu otoyol ile Ankara-İzmir arası seyahat süresi yaklaşık 4.5 saat olacak” dedi.

ÇED ONAYI BEKLENİYOR

2010’un başında çalışmaları başlayan otoyolun ihale edilmesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun onaylanması bekleniyor.

8 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAK

Ankara-İzmir Otoyolu, 2016 yılı dolar kuruna göre 8 milyar liraya mal olacak. İnşaatın bu yılın sonunda ya da önümüzdeki senenin ilk aylarında başlaması hedefleniyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü olan 2023’te ise projenin açılması planlanıyor.

Haberturk

YORUMLAR 29
  • Erol bilir 7 yıl önce Şikayet Et
    Osmangazi köprüsü gibi geçişi de 90 TL yaparlar, millet geçemez.
    Cevapla
  • Ömer halis 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne cahillik... Hayvan gübreli yollarda yürü o zaman kardeşim. Araba alırken çevreyi düşünüyor musun, Köpeğin sağa sola çiş yaparken de çevreci değilsin.. Ülke kalkınmasında Ulaşımın önemini kavrayacak kadar zeki de değilsen YOLA KARŞI ÇIK?.
    Cevapla
  • aksakallı 7 yıl önce Şikayet Et
    evet böyle hizmetler yapmak çok güzel ama bu yolları yaparken Manisa nın en guzel verimli yerleri heba oluyor yazık günah bunlara çok dikkat etmek gerekiyor
    Cevapla
  • mehmet özcan 7 yıl önce Şikayet Et
    sanki bedavaya yapıyorlar aldıkları ücretler ile belimizi büktüler.
    Cevapla
  • kara cahilmisin 7 yıl önce Şikayet Et
    kimden ne ücret almislar , arkadas ne kullaniyorsan birak onu sana zarari var.
    Cevapla
  • AKŞEMSEDDDİN 7 yıl önce Şikayet Et
    İskilip. Tosya yolu 40 yıldır hasret le bekleniyoooor. İlçe eriyor. Sanki ceza vedilmiş gibi çorum ile aynı nufusnufusa sahip iken şimdi 10da birinufüs yoğunluguna sahip. iç anadoluyu karadenuze istanbula 2 saat yaklaştıracak istikamette 40yıllık özlem i giderin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle