İstanbullulara 'Nostaljik Tren' müjdesi

Nostaljik Tren Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edildi.

İstanbullulara 'Nostaljik Tren' müjdesi
İstanbullulara 'Nostaljik Tren' müjdesi
GİRİŞ 22.09.2016 18:42 GÜNCELLEME 22.09.2016 18:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esenler’e "nostaljik tren" geliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü ile O-3 Otobanı'nı birleştirecek Nostaljik Tren Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantılarının bugünkü birleşiminde Esenler'i sevindiren bir karar alındı. Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda yapılan toplantıda, Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nün projeye ilişkin teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu. Esenler halkının sabırsızlıkla beklediği Nostaljik Tren Projesi, İBB Meclisi'nce kabul edilerek ulaşım planlarına işlendi.    

2,2 KM UZUNLUĞUNDA OLACAK

2.200 metre hat uzunluğuna sahip olacak Nostaljik Tren, İstiklal Caddesi'nden sonra orijinal nostaljik vagonların kullanılacağı ilk tramvay hattı olacak. Proje, ulaşımda hem Esenler halkına, hem de yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine büyük kolaylık sağlayacak.

HEM ULAŞIM KOLAYLIĞI HEM DE PRESTİJ

Nostaljik Tren Hattı'nın Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nden başlayacağını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Proje, Esenler'e ulaşım konforunun yanı sıra prestij de sağlayacak. 2 vagonla hizmet verilecek hat, Esenler'in en önemli trafiğe kapalı, alışveriş caddesi Davutpaşa Caddesi'ni geçerek Atışalanı Caddesi'ne devam edecek. Burada Menderes Metro İstasyonu ile entegre olacak hat, O-3 Otobanı'na kadar uzayacak" dedi.

GÖKSU'DAN BAŞKAN TOPBAŞ'A TEŞEKKÜR

İlçenin tamamına hizmet verecek hattın Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerini de Esenler ile buluşturacağını ifade eden Başkan Göksu, Nostaljik Tren Projesi'ne başından beri destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'a ilçe halkı adına teşekkür etti.

YORUMLAR 1
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur yapmayın. İstanbul'da geçmeye yol yok. Nostalji eksik olsun.
    Cevapla