İstanbul'a hafif metro geliyor

Hadımköy-Çatalca arasındaki demir yolunun hafif metro haline getirilmesi planlanıyor.

İstanbul'a hafif metro geliyor
İstanbul'a hafif metro geliyor
GİRİŞ 30.09.2016 18:26 GÜNCELLEME 30.09.2016 19:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbullulara Hadımköy- Çatalca arasındaki demir yolu hattının hafif metro haline getirileceğinin müjdesini verdi. Bu sayede bölgedeki araç trafiğinin de azaltılarak önüne geçilmesi hedefleniyor.

SHUTTLE GELİYOR

Topbaş, “Burada bir müjde olarak söylemiş olayım. Hadımköy’den gelip Çatalca üzerinden demir yolunu hafif metro haline getiriyoruz, İnşaallah. Hafif metro sistemi olacak, buraya metro istasyonundan bir 'shuttle' yapıldığı zaman rahatlıkla İstanbul’dan buraya metro ile erişim sağlanır. Böylece de araç kullanım yerine toplu taşıma kullanmak suretiyle buraya rahatlıkla erişim imkanı olabilir.

Burada bizim de desteklerimiz var, olması gerekiyor, biz zaten bu rol için varız. İş adamlarımızın halkımızın önünü açmak fırsatları değerlendirebilme imkanları vermek ki, rekabet güçleri olsun” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Hadımköylü 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadımköy için güzel bir proje. fakat bir yerle birleşmeli, o da İstanbul banliyö treni "Marmaray" olmalı. Marmarayın buraya uzatılması, kapıkule halkalı yht, kuzey çevre otoyolu bağlantı yolları, DESB... gibi projeler buralara değer kazandırır ve geliştirir tabii Hadımköy'ün gelişmesi için gereken en önemli şey ise: ilçe olmaktır. kapatılan hadımköy belediyesi yeniden açılırsa hadımköy'ün gelişmesi hız kazanacaktır(hadımköy eninde sonunda ilçe olacaktır ama ne zaman? 2019 mu?, 2020 mi?, 2023 mü? bilemem, ama olacaktır)
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    2002 İstanbul toplam araç sayısı 8.655.000 2016 toplam araç sayısı 18.000.000, şehir nüfusu 2002 de 10 milyon 2016 göçmenler ile beraber 21 milyon, 2002 de yeşil alan oranı %60 2016 yeşil alan oranı %35 , konut artış oranı %300 şimdi herkes bu rakamlar üzerinden varsın hesap yapsın..
    Cevapla
  • darbesavar 7 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar fakir ama gururlu bir banliyö hattı vardı anadolu yakasında onu da haber yapsanız , yıllardır marmaray gelecek diye bekliyoruz, Anadolu yakasında yaşayanlar da insan, biraz değer verin bize de lütfen
    Cevapla
  • dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav Haydarpaşa Gebze arası banliyö trenleri vardı ne oldu beş yıl oldu hala açılmadı
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Üsküdar beykoz hattına da bir şeyler yapın artık oyları biz veriyoruz hizmetler nankörlere gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle