140 milyon dolarlık projenin temeli atıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da desteğiyle ilçenin yüzde 40’ını yenileyecek olan kentsel dönüşüm projelerinden ilkinin temelini attı.

140 milyon dolarlık projenin temeli atıldı
140 milyon dolarlık projenin temeli atıldı
GİRİŞ 05.10.2016 12:46 GÜNCELLEME 05.10.2016 12:46

430 hektar riskli alan üzerine yapılan ‘We Haliç Gaziosmanpaşa Projesi’nin temeli atıldı. 140 milyon dolara mal olan proje tamamlandığında tarihi ilçenin yüzde 40’ı yenilenmiş olacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 430 hektarlık riskli alanla ilgili kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdı. Yaklaşık 58 bin 500 metrekarelik alana yapılan ve tamamlandığında ilçenin yüzde 40'ının yenileceği 'We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. Yaklaşık 140 milyon dolara mal olacak projenin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı.

MASTER PLAN HAMLESİ

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 'We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'nin master planı olan ilk projesi olduğunu söyledi. Usta, "Biz master planları ile ilçenin 10 yıl sonrasını planlıyoruz. Şu anda 500 bin olan nüfusun 10 yıl sonra 750 bine çıkmasını öngörüyoruz ve hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz. 5 binlik ve binlik planlarının hepsini 1.5 yıl gibi kısa bir süreçte tamamladık. İddia ediyoruz ki, dönüşüm tamamlandığında Gaziosmanpaşa İstanbul'un en gelişmiş ilk 5 ilçesi arasında yerini alacak" diye konuştu. Belediye Başkanı Usta, yaklaşık 140 milyon dolar yatırım değerine sahip olan projenin Türkiye'de büyük yatırımların sürdüğüne ilişkin iyi bir örnek olduğunu da sözlerine ekledi.

49 İL DÖNÜŞÜYOR

Tören de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Bakan Özhaseki, "49 ilde, 1.5-2 milyon insanı ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışması var. Nerede tıkanıklık varsa onu çözmeye çalışıyoruz" dedi. 'We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çok iyi planlandığını aktaran Bakan Özhaseki, projenin isminin 'Bizim Haliç' olarak değiştirilmesi ricasında bulundu.

ASKERİ ARAZİLER YEŞİL ALAN OLACAK

Bakan Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından boşaltılan askeri alanlara ilişkin üç bakanlığın çalışma yaptığını söyledi. Özhaseki, "Milli Savunma Bakanlığı, askeri alanların bundan sonra nasıl devam edeceği konusunda, Maliye Bakanlığı ise milli emlak konusunda çalışıyor. Bizim bakanlığımız da askeri alanların ne olarak kullanılacağı ve nereye taşınacağı konusunda çalışma yapıyor" diye konuştu. Çalışmalar tamamlandığında üç bakanlığın bir araya geleceğini belirten Özhaseki, "Her bir tesisi nereye taşıyacağımıza, o tesisin ne olacağına karar vereceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda yeşil alan olarak değerlendirilmesi ve vatandaşın kullanımına açık olması ana temamız olacak" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL