Türkiye'ye para gelmesin diye bakın ne yapmış!

Moody's'in Türkiye'ye para girişini engellemek için Körfez ülkelerine resmi yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Türkiye'ye para gelmesin diye bakın ne yapmış!
Türkiye'ye para gelmesin diye bakın ne yapmış!
GİRİŞ 07.10.2016 09:41 GÜNCELLEME 07.10.2016 09:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Batı bankalarının "Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın" şeklinde Körfez yatırımcılarına resmi yazı gönderdiğini söylerken Moody's'in de Türkiye'ye para gelmemesi için kararlar aldığını belirtti.

"FİNANS MERKEZİ OLMAZSA OLMAZ

"Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde kalan son daire ve ofisler için başlatılan kampanyanın son reklam filminin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesindeki işlerine devam ettiklerini belirterek, kaba inşaatlarının bittiğini, bir gecikme olsa da üzerlerine düşeni yaptıklarını anlattı.

Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı olayların ortada olduğunu ve herkesin gördüğünü dile getiren Ağaoğlu, "Ancak İFM bir devlet projesi. Yapılması, Türk ekonomisi için elzem olan bir şey. Amerika'da en son Suudi Arabistan için alınan karar ortada. Dünyada Körfez parası dolaşıyor. Batı bu paraya el koymak için her şeyi yapıyor. Bunların hepsi oyun. Körfez parasının onlar dışında gidebileceği tek güvenli yer Türkiye. Ataşehir'in İFM olması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Vergisel teşvik, ihtisas mahkemelerinin kurulması, bölgesel teşvik gibi altyapıların yapılması lazım."

Başbakan Binali Yıldırım'ın İFM için gereken bütün adımların atılacağını güçlü bir şekilde beyan ettiğini aktaran Ağaoğlu, "Finans merkezinin altyapısını biz yapıyoruz. Metro istasyonunu yaptık. Merkezin ihtiyacı olan 600 bin metrekarelik otoparkı yapıyoruz. Burada bunlara karşılık 350 bin metrekarelik satılabilir alan elde ettik. Ofis ve İFM içindeki AVM'ler, dükkanlar" diye konuştu.

"MOODY'S TÜRKİYE'YE KÖRFEZ PARASININ GELMESİNİ İSTEMİYOR"

Ağaoğlu, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'ye körfez parası gelmesin diye Moody's böyle bir karar alıyor. Bugün çok ciddi bir görüşme yaptım. Suudi Arabistan'ın çok önemli bir grubu. Batıdaki bankalar, 'Türkiye'ye para aktarmayın, yatırım yapmayın' diye resmi yazı gönderiyor Körfez'deki yatırımcılara. Onlar buna dikkat ediyor ama nereye yatırım yapacaklarını da biliyor.

Birleşik Arap Emirliklerinde 5 emir ile görüştüm; 'Türkiye'nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim Türkiye'ye 3 ihtiyacımız var. Türkiye, İslam'ın kalesi, o giderse domino etkisi yapar hepimiz gideriz' diyorlar. Hepsi de resmi olmayan ortamlarda söylüyor."

"KÖRFEZ PARASI TÜRKİYE'YE GELECEK"

Ağaoğlu, Körfez'deki yatırımcıların, bankaların kendilerine neden yazı yazdığını bildiğini dile getirerek, ancak onların hala Batıya bağlı olduklarını ve bir anda bu parayı Türkiye'ye getirmekten imtina ettiğini söyledi.

"İstek var ve bu para gelecek. Moody's sonrası da istek devam ediyor" diyen Ağaoğlu, bölgeden gelen yatırım isteklerinin açıkça devam ettiğini vurguladı.

Ağaoğlu, "Biz de gereken şeyleri yaparsak, oturma izni vesaire gibi yasal teşvikleri hayata geçirirsek bu işte daha başarılı oluruz. Yabancıların gayrimenkul alımını teşvik edecek şeyler yapmalıyız. Teşvik için siyasi iradede istek var ancak bürokrasi engel oluyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • ugur 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah du islam ulkeleri tam destek verseler.islamin hak adaleti daha belirgin birsekilde yoluna devam eder.EDECEKDE
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kredi derecelendirme kurulusumuzu kurup ulkemizde ve dunyaya biz yaymaliyiz.
    Cevapla
  • hukuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Modysi Mahkemeye vermek lazım bu kadar da ortalığı boş bırak mamak gerek
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Moody's üyeliğini sonlandırıp resti çekmeli Türkiye tüm İslam coğrafyasını ekonomik olarak yönlendirebilecek adil bir ülke tüm İslam ülkelerinin vatandaşlarına kolaylıklar sağlanmalı iş imkanları verilmeli ortak para birimi oluşturulmalı Türkiye isterse bunu yapacak güce sahip ABD tek gücü yeşil kağıtları adamlar dolar ile dünyayı yönetiyor akıllı olmak lazım..
    Cevapla
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bu yahudi kuruluşlarına fırsat vermeyeceksin. Sözde Türkiyeyi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Müslümanlar birlik olsun Allah'ın izniyle herşey güzel olur.
    Cevapla