İzmir-Çandarlı otoyolu ihaleye çıkıyor

Bakan Arslan, İzmir-Çandarlı otoyol ihalesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, projenin ihale tarihi ve güzergahı hakkında bilgi verdi.

İzmir-Çandarlı otoyolu ihaleye çıkıyor
İzmir-Çandarlı otoyolu ihaleye çıkıyor
GİRİŞ 08.11.2016 20:50 GÜNCELLEME 08.11.2016 20:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir televizyon programında İzmir - Çandarlı otoyol ihalesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

İhalenin ilana çıkış tarihinin 9 Şubat 2016 olduğunu ifade eden Arslan, sonra tarihin 15 Şubat 2017 olduğunu ifade etti. 3 yıl içerisinde projenin bitirilmesinin hedeflendiğini anlatan Arslan, otoyolun 76 kilometrelik bir proje olduğunu bildirdi. 

YOLUN GÜZERGAHI

Bakan Arslan, ek kısa süreyi hangi firma verirse ihalenin o firmaya verilmesinin planlandığı da bilgisini vererek, "3 şerit gidiş 3 şerit geliş olacak. Böylece de ağır sanayinin olduğu Tüpraş’ın, Petkim’in diğer Nemrut’taki limanların olduğu bölgede ağır araç trafiğinden ağır çok ciddi bir trafik keşmekeşi var. Bunu rahatlamış olacağız. Hem sanayiye katkı sağlamış olacağız, sanayinden çıkan araçların trafiğini rahatlatmış olacağız. Hem de o bölgedeki Menemen’deki, Aliağa’daki, Çandarlı’daki insanların erişimi kolaylaştırmış olacağız. Sadece bu bölge değil, İzmir’i Çandarlı üzerinden Ayvalık’a, Bergama’ya daha Kuzey’e Çanakkale’ye götüren yolu da böylece alternatif bir yol oluşturarak trafiği rahatlamış olacağız" şeklinde konuştu.

35-40 BİN ARAÇLIK TAHMİN

Arslan şöyle devam etti:

“Yap-işlet-devret modeliyle yaptığımız bir proje olması hasebiyle o teklif verenlerin dosyalarını inceleyeceğiz. En kısa süreyi kim verirse ihaleyi ona vereceğiz. Onlar da 3 yıl içerisinde burayı bitirip bu verdikleri süre çerçevesinde işletecekler ve o sürenin sonunda da yolu bize devredecekler. 35-40 bin aracın geçişi tahmin ediliyor bu güzergahta; çünkü şu an çok yoğun bir trafik var. Hatta bazı insanlar trafiğe çıkmıyor çok tıkanma olduğu için. Bu yolla birlikte ekonominin de ticaretin de hareketleneceğini ağır sanayinin de büyüyeceğini bekliyoruz.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın aslan,kahramanmaraş nur dağından,otobandan,bahce ye giderken,tankerlerin tunele girmesi yasak olduğundan dolayı nur dağını dolaşıyor,oysa nurdağından bahce ye giderken tunele girmeden eski E5 karayoluna balanması mümkün ve basittir.
    Cevapla
  • ah.s. 7 yıl önce Şikayet Et
    Yap işlet yapıyorsa geçiş ücreti 120 Tl+Kdv olur artık.......
    Cevapla
  • ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    sen chp lisin galiba
    Cevapla
  • TALHA 7 yıl önce Şikayet Et
    izmirin chp nin elinden kurtulması lazım,bizim yakınlara ufak bir pazar yeri yapıldı,ve adamlar büyük bir iş yaptık moduna girdiler ve neredeyse kılıçdaroğlu gelecekti açılışa,
    Cevapla
  • Macit 7 yıl önce Şikayet Et
    Talha,pazaryeri ne yahu,Kııçdaroğlu İzmir'de büst açtı ??
    Cevapla
  • Basri 7 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman her şeyi iyi yapamıyorlar, Devlet Yüklenici firmanın sözü dinlenirken vatandaşın söyledikleri havada kalıyor.
    Cevapla
  • Basri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Torbalı-Kiraz otoyolu inşasında İlkkurşun Köyünde, dolgu malzemesi bitince mevcut kamulaştırmadan vazgeçilip, 2.bir kamulaştırma ile yol ilkkurşun tepeleri açılarak ve bir çok tarla zebil edilerek devam edilecek.İlk kamulaştırılan alanda verevli viyadük çok pahalıya mal olacak dediler.Biz böyle olmadığını biliyoruz velev ki öyle olsun, köylünün malı hiç mi umurunuzda değil, kaldı ki aynı viyadüğü Arıkbaşında yaptınız.İnşaallah Çandarlı'da da yüklenici firmanın dolgu malzemesi bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle