Çamlıca Cami dev kuleyle birlikte geliyor

İstanbul Çamlıca'daki radyo ve televizyon vericilerini tek bir yerde toplayan kulenin inşaatı sürüyor. Kulenin Çamlıca Cami ile birlikte açılması planlanıyor.

Çamlıca Cami dev kuleyle birlikte geliyor
Çamlıca Cami dev kuleyle birlikte geliyor
GİRİŞ 21.11.2016 12:07 GÜNCELLEME 21.11.2016 13:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul’da Çamlıca tepelerinde bulunan radyo ve televizyon vericileri hem kötü görüntü hem de sinyal kirliliğine neden oluyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Küçük Çamlıca Korusu’na yapılan 365 metrelik dev kulenin inşaatı sürüyor.

Milliyet'ten Burak Dursun'un haberine göre, geniş bir alanda devam eden kule inşaatı, korunun en yüksek noktasında gerçekleşiyor. İçerisinde restoranlar ve seyir katları bulunan kulenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından Haziran 2017’de, Çamlıca Cami ile birlikte Kadir gecesinde faaliyete alınmasının planlandığı açıklanmıştı. 

RESTORANTI DA VAR

Kulenin 220 metresini betonarme kısım oluştururken üzerine 165 metre uzunluğunda anten konulması planlanıyor. 53 kattan oluşacak betonarme kısmın her katı 4.5 metre yüksekliğinde olması öngörülürken, yapının 180’inci ve 176’ncı metresine iki tane restoran yapılması düşünülüyor. 150’nci metrede de iki seyir kulesi inşaa edilmesi planlanırken katlara asansör ile hızlı ulaşım sağlanması planlanıyor. Seyir katında 200 kişinin aynı anda bulunabileceği ifade edilirken restoranın kapasitesi ise 75 kişi olacak şekilde planlandı. 

Sarıdağlar İnşaat tarafından başlatılan çalışmalar korunun SİT alanı olduğu ve buranın korunması gerektiğini söyleyen vatandaşlar tarafından birçok kez protesto edilmişti. 

TEMELİ TAMAMLANDI

Bugünkü bedeli 170 milyon TL olarak belirlenen projede de çalışmalar üç vardiya olarak devam ediyor. Günde 2 bin, yılda 4 buçuk milyon turist çekmesi beklenen proje tamamlanınca Çamlıca’daki onlarca verici ve anten de kaldırılacak. 365 metrelik dev kulenin temel kısmı tamamlandı. 

Kazı işleminde yaklaşık 100 metreküp toprak çıkarılarak zeminden 30 metre aşağı inildiği projenin 4 katının Bodrum olarak kullanılması hedefleniyor. Bodrum katlar kütüphane, sergi alanları gibi sosyal ve kültürel faaliyetler için değerlendirilecek. Denizden yüksekliği 400 metreyi bulacak kulenin çevresinde de geniş çaplı peyzaj çalışması yapılacak. 

YORUMLAR 6
  • bilmem kim 7 yıl önce Şikayet Et
    Burayı hangi şirket yapıyormuş ya, yıkılmaz demi bu kule, firmanın mazisinde yeterince deneyim varmıymış. Yarın birgün yıkılıp başımıza iş açmasın.
    Cevapla
  • Tecrübeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme sen, yeteri kadar tercübeye sahip.
    Cevapla
  • murat çelik 7 yıl önce Şikayet Et
    Günde 2.000 kişi yılda 730.000 kişi eder. Nasıl 4,5 milyon oluyor? Ayasofya'nın bile o kadar ziyaretçisi yok.
    Cevapla
  • nihat 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • tespit yerinde 7 yıl önce Şikayet Et
    tespitine katılıyorum.
    Cevapla
  • sahin57 7 yıl önce Şikayet Et
    Kulenin şeklini beğenmedim, MimarSinanın Minare formu olarak tasarlansa muhteşem olurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle