Yavuz Sultan Selim Köprüsü sigortalandı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yangın, sorumluluk ve terör teminatları ile sigortalandı.

GİRİŞ 22.11.2016 12:53 GÜNCELLEME 22.11.2016 13:04
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

JLT Türkiye açıklamasına göre, Türkiye'nin son yıllardaki en önemli projeleri arasında yer alan İstanbul Boğazı'nın en yeni incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın önde gelen sigorta ve reasürans brokerliği şirketlerinden JLT Sigorta ve Reasürans Brokerliği tarafından sigortalandı

Sigorta sözleşmesinin bir yıl olarak kurgulandığı, aksi bir durum olmadıkça sözleşmenin her yıl yenileneceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen JLT Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Servet Gürkan, "İşletmeci firma ICA ve özel risk mühendisleri ile çok kapsamlı bir risk ölçümleme çalışmasının ardından, dünyanın en büyük sigorta şirketleriyle tanışmak ve riski anlatmak için Londra'da bir road-show yaptık. Bu road-show'un ardından beklediğimizin çok üzerinde bir ilgiyle, neredeyse 2 tane köprü sigortalayabilecek kadar kapasite bulduk. Sigortalanma sürecinde ICA müthiş bir iş ortaya koydu ve risk yönetimini çok uygun bir şekilde yaptı." bilgilerini verdi.

"SİGORTALANAN İLK BOĞAZ KÖPRÜSÜ"

Değeri 3 milyar doları aşan bir varlığı sigortalamanın tahmin edilebileceği gibi pek kolay olmadığının altını çizen Gürkan, "Türk sigorta sektörünün büyüklüğünün 33 milyar dolar olduğunu düşünürseniz Türk sigorta sektörünün yüzde 10'una tekabül eden bir riske yönelik sigorta temin etmek için yurt dışındaki sigorta ve reasürans pazarlarından destek almak kaçınılmaz oluyor." ifadelerini kullandı.

Boğazın yeni incisine sigorta yapmanın kendileri ve Türk finans sektörü için çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Servet Gürkan, "Köprü Yangın, Sorumluluk ve Terör teminatları ile sigortalandı. Köprünün sigortalanması bankacılık sektörünün proje finansmanı sağlamasına da önemli bir referans oldu."değerlendirmesini yaptı.

Gürkan, ülkemizde 3 boğaz köprüsü 1'de körfez geçiş köprüsü mevcut oluğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Diğer iki boğaz köprüsü ne yazık ki sigorta almıyorlar, ancak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Türk sigorta tarihi için unutulmaz kılan şey, sigortalanan ilk boğaz köprüsü olması. Bu açıdan sigorta sektörü için de oldukça sembolik bir önemi var. Öte yandan proje finansmanı olarak inşa edilmiş körfez geçiş köprüsü de sigortalı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    benim avrupada evim var ve yillardir sigortali yangini var dogal afeti var hirsizi var var oglu var burda deprem oldu salya sumuk agliyayim devlet oder yoook fransada okyanus tasti 3 yil kadar onde epeyi bi adam olmus idi 100 lerce ev su altinda kalmis devlet oralari bosaltin demis idi amma inanin devlet 5 kurus odemedi sigortasi olan zararini odetti olmayanin evini devlet enkaz fiyati verdi yikti simdi bu kopru 3 milyar dolar ve sahibi ozel sirket tabiki sigortaliyacak
    Cevapla
  • aslan canan 7 yıl önce Şikayet Et
    Iclerinde hainlerde olabilir bu alinacak guvenlikcilerin,.
    Cevapla
  • tuzlalı 7 yıl önce Şikayet Et
    uzerıne lazer show seklınde reklam alınarak sıgorta bedavaya getırılebılır london dakı cogu tarıhı bına kopru saat kulesı tren ıstasyonu ogle yapılıyor tabela yok ıstanbul un fethındekı gıbı duvara lazer yansıtma seklınde
    Cevapla
  • cebiki 7 yıl önce Şikayet Et
    kemal sunal rahmetlinin filmi gibi oldu
    Cevapla
  • mehmet54 7 yıl önce Şikayet Et
    9.90 tl pahalı ama görelim dedik, rivadan çıkışta 22 tl yi görünce anladımki bu köprü bize değil zenginlere yapılmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle